tvoříme svobodný prostor

Cesta do Argentiny 3.

14.05.2008 07:30

   14.5.2008 - Marky

Hola, hola Argentina volá a my jdeme mámo táto, ať je zima, nebo bláto....

No zima tu není, alespoň dle mých měřítek, a tím si také slibuji, že už se na sebe nebudu tolik zlobit, že jsem zmrzlík. Protože a poněvadž, dnes jsme vyrazili na prohlídku města. Bylo slunečno, bez mráčků, teplota přes 2O stupňů a ejhle, já v mé sukni a Lacko v jeho kraťasech, bylo pro místní jako přistání UFO... Většina tu totiž už chodí v zimních kabátech a kozačkách a v sukních snad ani skoti ne. Nebo, že by na nás toliko hleděli kvůli naší HT misi? No asi ne což :-)

Kdybych šla v Praze nahá, tak snad.... néééé mami to bych vážně nešla :-)) Tak už stačí.

Take Vám posíláme nové fotky, já jsem z té dopravy úplně paf, bžum 6 pruhů tam a dalších 6 zpět... Lacko si koupil doutník, ale máme tak pročazené plíce, že další dávky ani nejsou potřeba.

Když se chcete projít do klidu do parku, no to se pěkně projdete.... je to také trošku stezka odvahy... jdete sice trávou, ale na zemi je to vážně samý... no mají tu opravdu hodně pejsků :-))

14.5.2008 - Laco

Tak ještě napíšu já abyste se taky něco dozvěděli. V Argentině je teď podzim. Ale domácí říkají, že již začíná zima - proto jsou tak navlečeni. Buenos Aires se nachází v zátoce, do které ústí řeky Uruguay a Paraná - oblast se nazývá Río de la Plata. Když se postavíte na jeden břeh zátoky, nedovidíte na druhý. S Marky jsme nejříve mysleli, že je to Atlantik, ale zřejmě nee, protože voda v ní prý není slaná. Odvahu otestovat jsme ale neměli. Čistota toku byla srovnatelná se žumpou.

Buenos Aires je nejevropštější město v Latinské Americe. Takže pokud chcete poznat argentinskou kulturu, nejezděte do hlavního města :-) Vnitřní B.A. má 3 a půl mil. obyvatel, ale i s předměstími má dohromady 13 mil. Automobilová doprava po svržení voj. diktatury v roce 1983 ukrutně vzrostla a široké třídy, budované ještě za koloniální vlády, jsou přecpané autama. Vzduch je nedýchatelný a po třech hodinách vás začnou oči pálit tak, že si je musíte omýt na toaletách, ale vydechnout není moc kde. Jezdí se tady úplně šíleně, musíte si zvyknout, že auta vás dobrovolně nepustí, dokud jim prostě nevkročíte do cesty.

Všude je spousta turistů, kteří přináší do města peníze. Pokud si nedáte pozor, tak se vám rychle rozkutálí. Ale když si dáte tu námahu, tak najdete spousty možností, jak levně nakoupit nebo se dobře najíst - ceny jsou přibližně stajné jak u nás. Doprava je velice levná, mají tady postarší metro (celkem 52km kolejí), přičemž jedna jízda stojí 90 centimos (5Kč). Metro využívají vydatně domácí mrzáci a ostošest žebrají. Cestující jsou jak se zdá zvyklí a vždy jim něco přispějí. Třeba u výdejny jízdenek stála mladá peruánka (asi 14 let) s dítětem (asi vlastním) a pasažéři jí těch 10 centimos automaticky přenechávali. Jinak všude je strašná spousta policajtů, prý na ochranu střední vrstvy (a turistů) před chudými, kteří se někdy v důsledku beznaděje uchylují k násilným činům. Upozorňovali nás, že po jedenácté nemáme vycházet ven, ale to my právě v tom čase jsme nejvíce zabrani do práce! :-)

Laco & Marky

další fotky

Zpět

Na vzkazy

Datum
Vložil
Titulek

Pohádka na dobrou noc pro Lacka a Markétku co jsem dnes stvořila

Pohádka nepohádka, MOC NEMOC NAKAŽLIVÁ
Bylo nebylo, žila nežila jedna dívka. Nebyla moc šťastná, přesto, že její rodiče hodně pracovali a tak měli celkem hodně peněz, pěkně zařízený krásný dům. Ona měla také krásné a drahé oblečení a další věci, které kdekdo záviděl. Neměla moc kamarádek, vlastně neměla žádnou doopravdickou, která by ji měla ráda takovou jaká je, které by se mohla svěřit se svým trápením. Zdálo se jí, že jí většina děvčat závidí a dívka před nimi hrála, že se má skvěle.
Ani rodičům se nemohla svěřit, protože skoro pořád pracovali a nechápali co jí chybí. Vždyť dostane cokoli se jí líbí! Vždyť je o ní dokonale postaráno! Vždyť nemá žádné povinnosti jen se trochu učit. Věděli, že když jí dají na soukromou školu a budou štědří, tak i když nebude mít obzvláštní výsledky, tak tu maturu udělá.
Dívka doopravdy neměla zvlášť dobré výsledky a zdálo se jí, že ostatní si o ní myslí, že je hloupá. A protože jí i učitelé nadržovali, zdálo se jí, že jí nikdo nemá rád
A pak se to stalo! Nebo nestalo? Tato dívka byla nakažena mocí nemocí nakažlivou! A jak se to stalo nestalo? No potkala nepotkala, kouzelnou nekouzelnou babičku. Tato babička byla nakažena mocí nemocí nakažlivou a tu dívku nakazila. Když ta moc nemoc u dívky propukla, prozradila dívce všechno, o té moci nemoci nakažlivé.
Zárodky této moci nemoci v sobě všichni nosíme, ale projeví se většinou až po dotyku s osobou s plně rozvinutou mocí nemocí nakažlivou.
Když je někdo nakažen, jeho svět se změní. Víc a víc lidí v jeho okolí ho má rádo a ten člověk je šťastnější a spokojenější, zažije víc legrace i lásky.
Tato moc nemoc nakažlivá se jmenuje hlazení.
Když je někdo pořádně nakažen, jeho ruce hladí, jeho jazyk hladí a srdce a rozum ví, jak, kdy a koho je třeba pohladit.
Babička naučila dívku nejdřív, hladit sebe, kdykoli se necítí dobře, kdykoli když se jí cokoli nelíbí, kdykoli když je smutná, kdykoli je naštvaná, zkrátka kdykoliv. Naučila jí, že se nemusí veřejně před lidmi hladit! Že se může hladit jen v duchu, jak rukama, tak řečí, tak srdcem.
Když se naučila hladit sebe, začala se učit hladit ostatní.
Začala nejdřív v duchu, neměla totiž odvahu! ( aby si o ní nemysleli, že je nějaká divná) Ale někdy se jí ani to nedařilo! Některé lidi neměla ráda, někteří ji naštvali, některých se bála
. A proč vlastně mám ty lidi hladit, když mě nemají rádi?! Ale vždyť ty, si chceš svůj život změnit!
A tak ji babička nebabička poradila, aby si ty lidi představila třeba ve chvíli, když vyhráli milion, nebo se jim narodilo dítě. Vidíš je, říkala babička, jak září, jak jsou šťastni, jak by rozdali všechno, nebo ve chvíli kdy se jim stalo něco smutného. Těhle lidí se bojíš? Tyhle nemáš ráda?
Ale pozor! Tenhle člověk by teď mohl být pěkně nebezpečný! Raději se mu vyhni! Ale přesto si ho představ, jak vypadá, když je šťastný a pohlaď ho v duchu, vždyť víš, zárodky moci nemoci nakažlivé v sobě taky má, jen ho nakazit!
A tak se doopravdy dívce svět proměnil a dívka nakazila všechny lidi ve svém okolí
TAK POZOR!!!
MOC NEMOC NAKAŽLIVÁ SE ŠÍŘÍ!!

Datum
Vložil
Titulek

Pozdravy

Milý Bukši, milá Marky,

sme radi, že tak podrobne a s vtipom referujete o svojich cestovateľských zážitkoch, želám vám obom ešte veľa, veľa skvelých postrehov, stretnutí a zoznámení a tešíme sa na všetky ďalšie správy z vašich ciest.... objímajú
Eva + Lenka + Peter

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist