tvoříme svobodný prostor

Zrušení skupiny HT na yahoogroups

04.02.2009 09:39

Vážení přátelé,

Víme, že velice rádi spolu komunikujeme, posíláme si maily, články či různé ohlasy. Ale tahle korespondence probíhá na příliš mnoha kanálech a mnoho zajímavého čtení se dostane jen k někomu, protože není v lidských silách sledovat vše.

Roky jsme využívali skupinu na Yahoogroups. Byla to jedna z prvních aplikací, které umožňovaly podobnou komunikaci, ale její vývoj se zastavil, není česká, má spoustu chyb a tak, když se objevila novější technologie, založili jsme podobnou skupinu jinde. Nazvali jsme jí HT komunita (https://humanitysteamcr.ning.com) a umožňuje mnoho dalších činností, které stará Yahoogroups nedokázala.

Protože skupina Yahoogroups je ve správě Rady HT, rozhodli jsme se jí v blízké době zrušit a soustředit své síly na rozvoj komunity na serveru ning.com.  Proto Vám také posíláme tento dopis s návodem, jak se do nové komunity přihlásit a s popisem, co tam najdete.

Za Radu HT, Kamil Krbálek, správce HT komunity

 

 

Jak se můžete stát členy komunity?
Na hlavní stránce komunity, na pravé straně, je rámeček s registrací. K registraci je potřeba jen mailová adresa a heslo. Doporučuji použít adresu, ke které máte snadný přístup, protože na ní budete dostávat z komunity zprávy. Na další stránce si zvolíte jméno nebo přezdívku, pod kterým chcete v komunitě vystupovat a můžete si do profilu dát svou fotku nebo ikonu. Pak je tam několik otázek, kterými se můžete představit ostatním. A to je na úvod vše.

Profil, který si takto založíte, je spojený s vaší mailovou adresou, proto, pokud byste chtěli dodatečně adresu změnit, museli byste si založit nový profil.

Proč se stát členem komunity?
Když se zaregistrujete a stanete se členy, založí se vám v komunitě vlastní stránka, vaše místo, které si můžete vyzdobit podle svého vkusu a nálady, a získáte spoustu možností, co v komunitě dělat. Bez registrace můžete stránky pouze prohlížet, s registrací se stáváte jejich spolutvůrci.

Co můžete po registraci dělat?
Po registraci dostáváte práva spolutvůrců komunity. Můžete si pohrát se svou stránkou („Moje stránka“), změnit její grafiku, napsat na ní něco o sobě, vložit fotografie. 

Vaše tvoření je podpořeno mnoha dalšími nástroji: 
- Máte něco na srdci a chcete se podělit s ostatními o svou inspiraci nebo zážitky? Napište Blog. To je článek, který se pak zobrazí na titulní straně komunity a který mohou ostatní komentovat.
- Chcete znát názor ostatních na nějakou otázku? Založte diskusi (Forum)
- Máte plný počítač fotografií nebo videí z našich setkání? Vložte je do sekcí Snímky a Videoklipy a podělte se o ně s ostatními. Chcete druhým přehrát písničky, které se vám líbí? Na „Moje stránka“ máte sekci „Moje hudba“ kam je můžete nahrát.
- Už je v komunitě někdo, koho znáte nebo se chcete seznámit s někým novým? Staňte se přáteli. Na profilu každého člena je pod jeho fotkou tlačítko „Přidat jako přítele“, tím pošlete druhému výzvu k přátelství. Jako přátelé máte několik výhod, můžete si posílat zprávy prostřednictvím mailové pošty komunity nebo můžete s přáteli sdílet některé články či fotografie, které nechcete mít úplně veřejné, či diskutovat v uzavřené společnosti, kam nikdo mimo vašich přátel nevidí.
- Znáte lidi, které by naše komunita také lákala? Pozvěte je k nám (Pozvat) – (pokud druhý pozvánku poslanou z komunity akceptuje, stáváte se automaticky přáteli)
- Pořádáte akci, která by lidi z komunity zaujala? Vytvořte novou událost (Události) – sdělte ostatním co, kdy a kde se děje a rovnou jim pošlete pozvánku
- Chcete s druhými probrat nějaké specifické téma nebo se zaměřit na určitou oblast? Založte si skupinu. Skupina může být otevřená pro všechny nebo jen pro pozvané, tak jak vám to vyhovuje.

- Líbí se vám, co napsali druzí nebo s nimi naopak nesouhlasíte? Napište komentář nebo odpověď. Můžete komentovat skoro všechno, blogy, diskuse, fotky, videa, události nebo můžete napsat druhým vzkaz rovnou na jejich osobní stránku.

Jak komunita dále podporuje naší komunikaci?

Komunita je vybavena mnoha nástroji, které nám usnadňují být v kontaktu a sledovat, co se děje. Na hlavní stránce je sekce Nejnovější aktivity, kde přehledně vidíte, co se v komunitě v posledním čase stalo, co kdo a kde dělal, jaké články, fotky nebo komentáře přibyly, kdo se stal novým členem atd. Také máte stálý přehled o tom, jak druzí reagují na vaší práci, na vaše blogy, fotky, videa nebo diskuse. Když někdo vloží komentář, přijde vám mailem avízo (pokud už nechcete danou konverzaci sledovat, můžete sledování vypnout). Komunita má také vlastní mailovou poštu, prostřednictvím které můžete posílat přátelům adresné zprávy. Do své pošty se dostanete na nejhořejší liště Ning, kde je znak obálky. Vedle je panáček, kde se můžete podívat na své přátele. Zde také vidíte, jestli máte nové zprávy nebo nové přátele.
Také celá hlavní strana je udělána tak, abychom stále měli přehled o aktuálním dění, vidíte zde nejnovější blogy členů, aktuální diskuse, nabíhají zde také odkazy na nové fotografie či videa. Je zde přehled událostí či akcí. Jsou zde i další kanály s informacemi z jiných webů.

Pokud máte technické dotazy nebo problémy, obraťte se na mě. Napište mi komentář na stránku nebo mi pošlete zprávu nebo rovnou na mail moebius@seznam.cz 

Kamil

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist