tvoříme svobodný prostor

Zprávy z východní Evropy 2006

03.01.2007 00:00

 

druhé pololetí 2006

 

Finsko

 

Ráda bych sdílela, co se stalo s HT ve Finsku v období od srpna.

Zdá se, že pro HT nebyla poslední doba příliš příznivá. Lidé, kteří se chtěli zapojit zmizeli z dosahu a já se nacházím ve vlastní krizi, která mi znemožnila najít další podobně naladěné osoby či s něčím významným začínat.

Přestože na úrovni duše cítím, že toto je přesně to, co chci dělat, mám o sobě řadu dalších pochybností a nevím, zda jsem teď připravena plnit roli vůdce. To na co myslím je ale dostat se konečně z kukly a změnit se z housenky do krásného motýla, a tak se přetvořit do nejkrásnější verze té nejkrásnější představy, kterou jsem kdy o sobě měla.

Mým snem je to, že až dokončím svá studia, budu moci psát, dávat Indické masáže hlavy a aktivně se zapojit do HT. Přesto v tomto okamžiku se nacházím v situaci, kdy vše co můžu dělat, je odpočívat. Jsem na nemocenské dovolené z mých studií do konce roku a nemám energii na věci, které miluji nejvíce. Právě teď používám všechnu svoji energii k tomu, abych čelila nejtemnějším strachům a k vyrovnání se se záležitostmi a emocemi, kterým jsem se roky vyhýbala. Je to tak těžké, ale tak uvolňující!

Nevím přesně, kdy budu moci s HT začít. Můžou to být měsíce, či dokonce rok, než se na to budu moci zaměřit. Nevím ani, jakou roli v něm budu hrát. Možná se objeví někdo jiný na funkci Národního koordinátora, a pokud ano, udělám vše, co je v mých silách, abych jim pomohla. Vše, co vím, je, že až přijde čas, tohle je práce, kterou chci dělat a že až ten čas přijde, bude tu ve Finsku k vidění lokální HT.

S láskou a vděčností

Inna

 

Maďarsko

 

V Maďarsku jsme od září pokračovali s našimi setkáními, které se konají každou druhou neděli od 15:00 do 17:00. V první části diskutujeme o našich aktivitách a sdílíme informace o tom, co HT dělá celosvětově. V druhé části máme studijní skupinku, které říkáme „Kruh Rezonance“. Čteme a diskutujeme kapitoly z HSB nebo někteří týmáci povídají o záležitostech ze svého života, nad nimiž lze rovněž diskutovat.

 

Nyní procházíme určitými životními změnami. Velmi málo lidí má zájem chodit na naše setkání a proto je pořádáme jen každý druhý týden. Náš mailinglist obsahuje nicméně cca 80 lidí, kteří od nás dostávají zprávy 3-6× týdně. Tito lidé jsou velmi pasivní. Pokud se zajímají o programy, přijdou si je užít, ale nechtějí přebírat odpovědnost za maďarské HT.

 

Na konci srpna jsme si prošli naší druhou krizí. Hned po naší první krizi vstoupil do našeho jádra nový člen. Byl to obchodník. Měl server a nabídl nám hosting webových stránek s tím, že to vytvoří a bude aktualizovat zcela zadarmo. Znělo to úžasně, ale po 2 měsících zjistil, že HT pro něj HT není to pravé. Dal nám 2 týdny, abychom opustili server a nechal si doménu.. Takže jsme se museli postavit na nohy znovu. Nyní máme webového specialistu (ne zrovna skutečného profesionála), kterého platíme za to, že se o stránky HT Maďarsko stará. Z nějakého důvodu je to od začátku velmi komplikované.

 

S HT překladatelským/komunikačním kruhem jsme překládali zpravodaje.

 

Od začátku června chodíme každý druhý týden na túry do posvátných hor Pilis. Provádíme výzkum o historii maďarského národa.

 

23.-24. září jsme v horách Pilis organizovali festival novu a rovnodennosti. Našeho bohatého programu se zúčastnilo na 60 lidí. První den jsme šli na túru a měli pod otevřeným nebem bubnování, tančení a táborák. Druhý den jsme měli přednášky o tříúrovňovém bytí “tělo-duše-duch” a samozřejmě o starobylé maďarské historii. Prodávali jsme knihy HSB a rozdali nespočet letáků o HT Maďarsko.
Mnoho lidí se připojilo k našemu mailinglistu.
O tomto festivalu jsem napsala článek do jednoho časopisu jménem “Maďarský rozhledový výzkumník”. Dostali jsme možnost tam inzerovat naše programy a mohu zadarmo psát o HT Maďarsko každý měsíc.  Články jsou v procesu překladu do angličtiny – pošlu je světovým HT stránkám.

 

Pracujeme na tom, abychom začali Kruhy rezonance /studijní skupinky/ v některých dalších městech. Jsme je schopní podporovat letáky a reklamou na webové stránce.

 

Má rodina se zúčastnila Evropského přátelského setkání v Berlíně (25.-29.květen).
Měli jsme z toho úžasný zážitek, a tak jsme začali organizovat další setkání. Konalo se v Budapešťi mezi 9. a 13. listopadem 2006. Do Budapeště přijelo 20 nádherných duší z více než 9 zemí: Česká republika, Dánsko, Anglie, Chorvatsko, Německo, Maďarsko, Nizozemí, Švédsko a Wales, aby oslavili Život, Svornost, Lásku a Jednotu.
Jsme nesmírně vděční za všechny tyto duše, které se rozhodly přijít do Budapeště z celé Evropy a dali svou bezpodmínečnou lásku a světlo, aby navýšili maďarskou rezonanci. Jsme též extrémně vděční za příspěvky, které jsme dostali k založení maďarské HT Nadace. Detailnější zpráva o tomto setkání byla poslána světové radě.

S láskou objímá, Gigi

 

Polsko

 

Máme dobře fungující webové stránky a forum.
Článek o Nealovi a HT byl publikován v magazínu “Čtvrtá dimenze” (Srpen 2006).
Nahráli jsme a publikovali CD “Jóga smíchu”. Na jeho obálce je reklama na HT.
Máme velice dobrou fungující skupinu v Gdaňsku, ostatní jsou zatím řekněme trochu pomalejší. Někteří noví lidé mají zájem o to být lokálními koordinátory.
I nadále informuji lidi o každé akci HT, která se koná ve světě.
Zatím neorganizujeme žádné velké akce a nikdo se od nás neúčastní evropských setkání, ale jsme si jisti, že se to změní s tím, jak HT poroste.
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist