tvoříme svobodný prostor

Zprávy z Rady HT

12.12.2008 08:34

 

Když jsme v září chystali prosincovou radu, zdálo se, že nás bude fakt málo. Žanetka a Markétka odjely do zahraničí a tak jsme v Čechách zůstali jen tři radní, Jája, Laco a Kamil. Ovšem nakonec rada, která se uskutečnila 5.12. 2008 v předvečer našeho Mikulášského setkání, byla největší v historii. Bylo nás tam asi patnáct. Největší radost jsme měli z přítomnosti nových zájemců o práci v radě, kteří chtějí rozšířit náš radní tým a aktivně se zapojit do práce Humanity´s Teamu.

Kandidáti do rady

Kdo tedy bude na našem Patroniu, které se uskuteční 1.2.2009 v Sue Ryderu, do Rady nově kandidovat? Komu můžete dát svůj hlas a podpořit ho v práci? Jsou to Jana Pethsová, Jirka Škvrna, Iveta , Blanka Vodvářková a Láďa Chudáčik. Někteří mají profil na naší komunitě, tak se s nimi můžete seznámit.

Kandidovat samozřejmě budou i dosavadní radní, Markétka Bűhler, Laco Lászlo, Žanetka Jacobsen, Jája Dušková a Kamil Krbálek. Věříme, že vytvoříme silný a akční tým, který přinese do hátéčka nové nápady, inspiraci i příležitosti. Na pozice koordinátorů budou opět kandidovat Markétka a Laco.

A rádi také na Patroniu uslyšíme Vaše přání a vize, kam byste chtěli s hátéčkem jít, co v něm prožít, jakých akcí se účastnit. Na Patroniu Vám také představíme naší činnost za rok 2008, finance, poreferujeme o dění ve světě a seznámíme Vás s našimi plány a vizemi do budoucna.

Co chystáme

Už teď připravujeme několik akcí, na které se můžete těšit a na které Vás srdečně zveme.

3. a 4.ledna 2009 se v A-centru v Praze Karlíně, uskuteční setkání Návrat Kruhů do Čech, na které přijal naše pozvání Christian Pankhurst, se kterým prožijeme Integrační den. Pokud chcete alespoň slyšet, co jsou to Kruhy srdce, zveme Vás na prezentaci Úvod do Kruhů srdce, která se uskuteční 3.1.2009 od 10 hodin v A-centru.

Na 6.dubna 2009 máme připraven večerní workshop Jógy smíchu, kterým nás opět provede náš přítel Ejvind Jacobsen. Přijďte si užít legraci do Domu Maitrea na pražském Starém Městě. Začínáme v 17:30.


 

Také připravujeme další celostátní setkání, které se uskuteční 22.-24.5. nebo 5.-7.6. v Sidonii. Naši slovenští přátelé chystají též setkání a to buď začátkem dubna či začátkem května 2009. Rádi bychom uspořádali nějakou akci (pravděpodobně seminář) i na Borovici, kde máme zamluvený dlouhý víkend od 30.4 do 3.5.

A už 31.12.2008 se v A-centru v Praze Karlíně uskuteční HT silvestr. Podrobnosti najdete na našich stránkách. Hlásit se můžete Jáje Duškové na mail jajaduse@centrum.cz.

Chceme tak navázat na úspěšné akce ze závěru roku 2008, Setkání v Sidonii, Mikulášské setkání v Praze i oba semináře s Robertem Sättlerem na Borovici, kterých se dohoromady zúčastnilo cca 120 lidí a které přinesly do pokladny našeho sdružení asi 20 tisíc korun.

Koordinátoři jedou do Jižní Afriky

Jako každý rok, tak i v dubnu 2009 se koná zasedání Světové rady HT (Global Counsil), tentokrát v jihoafrickém Johannesburgu. Protože přípravy na takovou cestu jsou velmi dlouhé a náročné, Rada již teď schválila naše kandidáty na cestu, Laca a Markétku, kteří nás budou reprezentovat. Máme radost, že již teď máme finanční prostředky, abychom jim takovou cestu umožnili. Věříme, že nás budou reprezentovat skvěle a představí český tým v tom nejlepším světle.

Průzkum spolupráce s dalšími skupinami

Prací radních je také navazování kontaktů s jinými podobně naladěnými skupinami. Zjišťujeme možnosti naší spolupráce, kde se můžeme podpořit, kde naše aktivity na sebe navazují. A s kým jsme v kontaktu?

Maitrea je společnost, kterou založil Antonín Koláček. Provozují Dům Maitrea na Starém Městě. Již jsme s nimi dohodli uspořádání Jógy smíchu. Také jsme zjišťovali obecné podmínky, za jakých lze v domě akci uspořádat a jak se to prakticky dělá, se záměrem rozšířit možnosti HT v pořádání a organizaci seminářů. Pokud máte nápady či inspiraci, jaké akce bychom zde mohli udělat nebo máte chuť vystoupit tam sami , rádi Vás v Radě podpoříme a pomůžeme s kontakty.

Peoplecomm je skupina kolem Tomáše Hajzlera. Pořádají semináře osobnostního rozvoje pro školy, firmy i ostatní zájemce. Jsou zaměřeni na netradiční formy týmové spolupráce, které dokážou inspirovat a zaujmout členy týmů. Je zde možnost pozvat Tomáše, aby pro nás udělal seminář podobně jako Robert Sattler.

Mozaika je server zaměřený na východní učení, který provozuje člen produkčního týmu Maitrei Josef Šíla (Joshi). Začal pořádat pravidelná měsíční a podvečerní setkáváni lidí kolem Mozaiky v domě Maitrea, s duchovně zaměřenými tématy. Kamil se jednoho setkání zúčastnil. Další setkání je 11.12.2008.

Tvůrci křídel“ jsou skupina ze Severní Moravy kolem manželů Průzračných, která propaguje učení Tvůrců křídel a Chrámů událostí, ale i další duchovní aktivity. Skupina teď nevyvíjí přiliš vnější aktivity (setkávání či semináře), hodně se věnují překladům a propagaci filozofie Tvůrců křídel na Internetu, točí zvukové nahrávky meditací atd.

Světový pochod za mír je celosvětová akce na podporu míru. Teď v Praze vzniká český tým, který bude zaštiťovat akce v rámci pochodu. Zjišťovali jsme, jaké akce z našeho repertoáru bychom mohli se světovým pochodem spojit, třeba nějaký happening. O spolupráci se Světovým pochodem jedná i světový HT.

Univerzita Hradec Králové – univerzita připravuje projekt na rozvoj lidských zdrojů, který by financovala Evropská unie. Protože mezi učiteli má Humanity´s Team příznivce, chceme jim nabídnout naše semináře či lektory.

Finance sdružení

V roce nás čeká velká změna v účetnictví sdružení. Sice nemusíme přecházet na podvojné účetnictví, jak jsme se obávali (platí při obratu nad 3 miliony), přesto chceme předat jeho vedení profesionální účetní s tím, že naše dosavadní účetní Jája by pouze obhospodařovala pokladnu. Také chceme zavést virtuální účty pro lidi, kteří aktivně pracují pro naše sdružení, na které bychom jim vypláceli odměny za jejich práci a ze kterých bychom jim platili například účast na jiných našich akcích nebo na seminářích, které si vyberou. Je to způsob, jak můžeme ušetřit na daních a přitom v souladu s našimi stanovami podporovat osobnostní rozvoj našich členů a příznivců.

První, koho chceme takto podporovat, jsou naši koordinátoři, kterým Rada schválila odměnu 1000 Kč měsíčně, které půjdou právě na jejich virtuální účty. Je to jen symbolická odměna, protože jak Laco, tak Markéta věnují práci pro HT hodně času, ale věříme, že tím demonstrujeme vesmíru, že přijímáme hojnost, kterou nám dává.

Příjemné je také zjištění, že pokud vaše odměna za práci pro HT nepřesáhne za rok 6000 Kč u pracujících nebo 20 000 Kč u důchodců, nemusíme platit žádné daně ze mzdy. Věříme, že i tohle bude impuls pro větší zapojení našich příznivců do práce pro HT.

Komunikační prostředky v HT

Jistě jste zaregistrovali, že od léta se rozrostly naše aktivity na internetu, kromě oficiálních stránech sdružení, které spravuje Laco, začal Kamil provozovat stránky HT+ a založili jsme také HT komunitu na serveru ning.com. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli zrušit starou skupinu HT na serveru yahoogroups, která je pouze v angličtině a neumožňuje snadnou obsluhu ani komunikaci. Vás, kteří jste v této skupině byli přihlášení, vyzýváme k zapojení se do HT komunity, která je plně česká a nabitá našimi fotkami, blogy či diskusemi. Tady to prostě žije. Na yahoogroups máme ještě druhou skupinu pro práci rady, kam mají přístup jen patroni sdružení. Tu zatím ponecháme.

Rada se také rozhodla prodloužit registrace našich internetových domén humanitysteam.cz a humanitysteamcz.org na 5 let dopředu a také přijala pravidla svého jednání a rozhodování při jednání na Skypu. Jdeme s dobou, jsme rozptýleni po světě a chceme být akční a stále v kontaku. Je skvělé, že moderní technika nám to umožňuje.

Funkční týmy

Podporujeme větší zapojení našich patronů a příznivců do práce sdružení, protože síly Rady na všechno nestačí. V současnosti bychom velmi přivítali aktivní lidi, kteří rozumí grafice a byli by schopní dokončit letáčky, kterými chceme propagovat HT a naší činnost. Jeden letáček s názvem „Život tady a teď“ už je k diskusi na webu, druhý od německého týmu bychom rádi přeložili a vydali taky. Máte schopnosti a možnosti k takové práci? Je potřeba upravit či přeložit text, dodělat grafiku, sehnat tiskárnu a dát vytisknout. Finance na samotný tisk Rada ráda uvolní. A možná Vás při té práci napadne něco vlastního a možná se sejdete s lidmi, které to taky baví. Takto by mohl vzniknout „grafický“ tým. Chcete jít do toho a zapojit se? Tvorbu letáčků koordinuje Šimon Sedláček (simonsen@centrum.cz).
 

Také hledáme lidi do překladatelského týmu, kde teď zůstala jen jeho koordinátorka Monika Jamborová (mojam@centrum.cz), pokud umíte anglicky nebo německy a máte chuť překládat, rádi vás uvítáme.

A nejnověji vzniká akční tým, kde se setkávají lidi, kteří chtějí připravovat a organizovat akce pod hlavičkou HT. Jeho prací už vznikly semináře s Robertem Sättlerem a nově organizuje Návrat Kruhů do Čech či Jógu smíchu. Pokud máte organizační talent, kontakty nebo nápady, hlaste se Kamilu Krbálkovi (moebius@seznam.cz), který rozjezd týmu koordinuje.

Přejeme Vám příjemné prožití Vánoc a radostný vstup do Nového roku
 

Vaše Rada HT
 

(z jednání rady zapsal Kamil Krbálek)

Zpět

Diskusní téma: Zprávy z Rady HT

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist