tvoříme svobodný prostor

Zprávy z Rady 04/2009

08.04.2009 14:31

Poslední březnový víkend se v Centru CESTA v Praze na Smíchově uskutečnilo zasedání Rady HTTentokrát se do práce již plně zapojili noví radní zvolení na Patroniu 

Zprávičky z Rady 

  • Zaplatili jsme u firmy Hosting PLUS registrační poplatky za naše internetové domény na 5 let dopředu
  • máme novou účetní, Hanku Pavlovou, a začali jsme účtovat v podvojném účetnictví
  • vytvořili jsme nový letáček velikosti třetiny A4 a již máme první zkušební tisky, velice se nám líbí a chceme jich vytisknout větší množství, hledáme vhodnou tiskárnu
  • Hledáme náhradu za radní skupinu Yahoogroups, která nefunguje příliš dobře. Chceme v radě začít využívat aplikaci pro řízení projektů, týmovou spolupráci a time management dotProjekt.net. Je to open source internetová aplikace orientovaná na řízení projektů, zadávání úkolů, rozdělení práce, sledování plnění, plánování. Výhodou je, že je v češtině.
  • připravujeme nové vizitky a hlavičkový papír s využitím nového loga HT. Na designu a grafice, která našim dokumentům dává jednotný styl, pracuje Šimon Sedláček.
  • Kanadský tým tvoří z fotografií lidí z HT Světovou mandalu, která bude doprovodným materiálem k petici jednoty pro OSN. Stránka zatím funguje v angličtině. Fotky lze posílat na: https://www.flickr.com/photos/1mandala/.  Stránky projektu jsou: https://www.1mandala.org/ a https://www.facebook.com/group.php?gid=46488771357
  • Projekt nového webu Světového týmu na technologii Drupal, byl zastaven, firma Ursa Minor která ho programovala, musí čelit krizi a práce pokračují v omezeném rozsahu. Nový web měl umožnit sjednocení národních webů a dát správcům mnoho nástrojů k podpoře HT. 

Knihy jako dar

Chceme uvolnit peníze na koupi knih Neala D.Walsche ze série Hovorů s Bohem, které bychom darovali za HT lidem ve školách, školkách nebo věznicích. V každé takové knížce by mohla být zmínka o českém HT nebo náš letáček. Teď vytipováváme instituce, kam bychom knihy darovali, a mohli odhadnout potřebnou částku. Také zjišťujeme možnosti, jak koupit knížky levněji na internetu nebo přímo od vydavatelů. Myslíme si, že vhodné knihy by byly Hovory s Bohem I., protože to je úvod do celé série, Bůh na kterého čekáme, protože se tam píše o Humanity´s Teamu a Malá duše a slunce, která by mohla oslovit děti. Některé knihy by mohly být také putovní a jít z ruky do ruky. Darování knih HsB může být také aktivita, jak se můžete do činnosti HT zapojit i vy. Rádi Vás podpoříme.

Koordinátoři letí do Jižní Afriky

Jak jistě víte, Humanity´s Team - Česká republika se hlásí k celosvětovému hnutí Humanity´s Team. Jednou za tři čtvrtě roku se koná setkání koordinátorů ze všech států světa, kde je HT hnutí zakotveno. Je to vlastně nejvyšší orgán HT nazvaný Celosvětová rada (Global Council), podobně jako u nás je zasedání Rady nejvyšším orgánem HT ČR. Na přípravě se podílí hlavně Anna-Mari Pieterse (HT Jihoafrická Republika), Claudia Christine Pieper (HT Německo), John David Kirby (HT Anglie) a Randall Wood (HT USA). Zasedání proběhne v Jihoafrické republice a my se vám budeme snažit přinášet aktuální zprávy, tak jak jsme to dělali ze zasedání v Argentině.

Setkání národních koordinátorů

V Budapešti se ve dnech 13.-15.3.2009 uskutečnilo zasedání evropských koordinátorů. Tahle schůzka sloužila ke sladění postojů před zasedáním Světové rady. Koordinátoři pracovali na vytvoření společné vize HT a chtějí na zasedání Světové rady podnítit vznik nové definice celosvětového hnutí. Záměrem je vytvořit takový text, který by byl uchopitelný pro lidi „zvenku“ a nepoužíval žargon Neala („občanská práva duše“ a podobně). Velkým tématem byla také podpora práce nových národních koordinátorů v Evropě. Ti se často ptají: co je moje role, jaké jsou mé „povinnosti“, co se ode mě očekává a co to znamená „být členem hnutí HT“ nebo „být členem HT“. Evropský tým chce také podporovat hnutí v oblastech, které nemají vlastního koordinátora ani žádnou jinou podporu, například vytvořením alespoň internetové stránky v lokálním jazyce v jejich doméně. Tématem pro zasedání Světové rady v JAR je větší integrace koordinátorů do Světového podpůrného týmu (WWST – Worldwide Support Team): lokální týmy potřebují peníze na podporu větších projektů,  reklamu s globálním přesahem (tvorba článků, interview, videí), kontakt s globálními organizacemi či jednotnou komunikační a pracovní platformu. Koordinátoři také podpořili využívání prostředků jako je ning.com nebo Facebook, protože to je cesta jak se propojit s lidmi zvenčí.

 

Období od poslední Rady bylo bohaté na události, připomeňme si, co jsme prožili.

Duch HT

20.-22.února 2009, Praha

Po příchodu nových radních jsme cítili potřebu utužit náš tým, více se propojit, seznámit a nastartovat naší spolupráci. Tohle naše slaďování probíhalo již během předcházejících akcí a vyvrcholilo společným tvořivým víkendem, kde jsme zkoumali to, čím je pro každého z nás HT, co v něm chceme dělat a jak chceme hátéčko prezentovat dalším lidem. A protože takovéhle tvoření je opravdu náročné, pomáhal nám s ním Robert Sättler, který je profesionálním koučem a má bohaté zkušenosti s budováním týmů ve firmách. To setkání jsme nazvali Duch HT a jeho realizace. Robert se nás ptal, jestli skutečně víme, co chceme a taky co potřebujeme, jestli víme, jakou prací či činností chceme Ducha HT zhmotnit. Máme jednotlivě spoustu vizí a plánů a projektů, ale často nevíme, jak ladí mezi sebou. V hátéčku jsou lidé s různým přístupem a my tu chceme být pro každého. Jak na to jsme si museli v prvé řadě vyjasnit v Radě. Ty dva dny byly opravdu náročné, byli jsme totiž nároční sami na sebe, ale když děláte to, co milujete, s lidmi, které milujete, tak to je prostě Radost.  Hmatatelným výsledkem jsou čtyři věty a jeden obraz, ale za nimi stojí obrovská energie a semknutý tým, kde každý si je vědomý toho, co je Humanity´s Team. Duch HT, kterého jsme vyvolali, do nás vstoupil a my se stali jeho tělem.

Humanity´s Team je společenství lidí vytvářející svobodný prostor pro vyjádření toho, kým jsme. Podporuje jedinečnost každého a staví na tom, co je pro nás společné. Spojuje nás vzájemná laskavost, radost a respekt. Aktivity HT nám pomáhají k vědomému a harmonickému životu.

Obejmi změnu

14.-15.března 2009, Mladá Boleslav

Máme přání ukotvit více Kruhy srdce v Čechách. Po lednovém semináři s Christianem se proto zrodila myšlenka vytvořit projekt, který umožní více lidem poznat prostřednictvím seminářů Inteligenci srdce a to, co se dá zažít v Kruzích. Nazvali jsme ho Obejmi změnu. Nejde o terapii, diskutování, pozitivní myšlení nebo intelektuální teorie. Tyto semináře nejsou vytvořeny proto, aby nás změnily, ale aby zdokonalily naši schopnost uskutečnit změny, které si přejeme v životě udělat a aby nám pomohly přinést výsledky, po kterých toužíme. Důvěra ve vlastní Inteligenci srdce nám ukazuje jasný směr kam jít, ať už se to týká vztahů, práce, nebo životního smyslu. Obejmi změnu je série seminářů a setkání učících jak postupně dosáhnout žádané kvality v jednotlivých stránkách života a poskytující praktické nástroje, inspiraci a širokou podporu k realizaci vlastních snů. Účastníci získávají jasnost a sebejistotu dělat správná rozhodnutí a učí se překonat překážky, které stojí v cestě jejich osobního nebo profesního úspěchu. A kam nás Inteligence srdce vedla tentokrát? Muži a ženy, ženská a mužská energie. Tohle se stalo tématem našeho víkendu, protože otázky jak se spojit s mužskou silou nebo jak kontaktovat tu ženskou, jsou spojeny s tím, kým skutečně jsme.

Česká konference

21.-22.Březen 2009, Poděbrady

Mnoho lidí v Čechách se zamýšlí nad dalším směřováním lidské společnosti, proto vznikla Česká konference s tématem „Rozvoj lidské společnosti – osud nebo naděje?“  Zaujalo nás to, protože na tom rozvoji pracujeme i v Humanity´s Teamu a tak jsme se této konference zúčastnili. Zajímalo nás také, jak se tím, co děláme, můžeme zapojit do společenské debaty. Česká společnost je v určitém stavu a většinu lidí duchovní otázky nezajímají a tak všichni řešíme otázku, jak oslovit lidi, jak jim nabídnout k používání ten spirituální prostor, který vytváříme. Ten přenos osobní zkušenost s duchovnem na lidi žijící v iluzi materialismu nebo aktivně popírající existenci vyšších aspektů života je obtížný, i když je ta zkušenost nabitá živoucími zážitky, natož, pokud je obalena jen slovy. Uvědomili jsme si, kolik práce nás čeká, protože skutečné spirituality je i na takových konferencích opravdu málo a rozvojem se spíš myslí návrat do minulosti. Aktivně zde vystoupila Vlasta Čudanová se svým návrhem nového ekonomického systému.

Co nám brání realizovat Tajemství?

27.3.2009, Praha

Diskusní večer byl věnovaný tématu: „Co nám brání realizovat Tajemství?"  Byl o Zákonu přitažlivosti známé z filmu či knížky The Secret. Povídali jsme si s Františkem Horváthem - léčitelem, mistrem reiki a duchovně vzdělaným člověkem, o tom, co nám uniká, když se snažíme ZREALIZOVAT v hmotném světě NEJKRÁSNĚJŠÍ PŘEDSTAVU o svém životě.

Plánované akce 

  • 10.4.2009   Co nám brání realizovat Tajemství, diskusní večer s Františkem Horváthem. A-centrum  Praha, kontakt: Iveta 
  • 26.4.2009 Seminář ho´oponopono s Vilmou a Vlastou Frantovými, Praha, kontakt: Vilma Frantová (vilma.frantova@seznam.cz)
  • 30.4.-3.5.2009 Obejmi změnu – Intenzivní seminář, Borovice, kontakt: Kamila Plíhalová (eeliskaa@atlas.cz)
  • 22.5.2009  Zasedání Rady HT, Sidonie. Zájemci o účast nechť se hlásí Lacovi (lacola@atlas.cz)
  • 22.- 24.5.2009  Celostátní setkání v Sidonii, kontakt: Laco Lászlo (lacola@atlas.cz)
  • Začátek července 2009 Cesta do Damanhuru v Itálii, koordinace Hanka Pavlová (evelmuta@seznam.cz)
  • 4.-7.8.2009  Lektorský seminář Jógy smíchu s Ejvindem Jacobsenem, Borovice, přihlášky do 1.6.2009 Žanetě Jacobsen (zaneta.najdekova@seznam.cz).
  • 8.- 15.8.2009  Dovolená s HT, Borovice, organizátorky Jana Theisingerová a Vlasta Frantová
  • 4. - 6.9.2009   Setkání HT a DDK, Pružina, Slovensko, kontakt: Eva Janoušková (jasna.vec@gmail.com)
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist