tvoříme svobodný prostor

Zpravodaj světového týmu - listopad 2007

30.11.2007 00:00

 

 

„Duchovní aktivismus“ Humanity’s Teamu na vzestupu 

Toto léto se Celosvětová rada HT nedaleko Lisabonu rozhodla "zlepšit naši image, zvýšit úroveň duchovního aktivismu a přinést náš hlas do médií častěji a intenzivněji než dosud."

Od té doby se Humanity’s Team obrazně řečeno téměř nezastavil, aby popadl dech. Účastnili jsme se mnoha setkání nejrůznějších vůdčích osobností po celém světě, připojili se k celosvětové debatě v médiích o Bohu a spáse a naši členové dali o sobě vědět na mnoha regionálních i mezinárodních konferencích.

Následuje stručný výčet toho, co nás v poslední době potkalo nebo či ještě čeká:

Koordinátorka pro východní Evropu a Rusko Steliana Burlacu, která je zároveň Moldavskou národní koordinátorkou, našla pro svůj národní HT mnoho nových podporovatelů a byla ohromena tím, kolik lidí mělo zájem připojit se k HT po skončení workshopu zakladatele HT Neala Donalda Walsche, který se uskutečnil od 30. září do 4. října na Krymu.

Na tento inspirující úspěch navázala pak na Evropské konferenci o globálních ekonomických změnách, která se konala na Ovidijské Universitě v rumunské Konstantě od 11. do 13. října. Sem Steliana přinesla pohled Nové spirituality a Humanity’s Teamu ("Ekonomie je duchovnost, vyjádřena”). Z konference bude vydána kniha.

Maďarská koordinátorka Gyorgyi (Gigi) Csernak měla možnost propagovat Humanity’s Team jako host v maďarském rádiovém pořadu. Také je autorkou obsáhlého článku o letním turné Bezpodmínečné lásky po Evropě.  Ten byl následně publikován i s fotografiemi v filozoficko-duchovním časopise. Gigi i další členové jejího HT byli od té doby již mnohokrát pozváni na festivaly a jiné veřejné akce, aby mluvili o tomto „občanském hnutí za práva duše“. „Lidé jsou ohromeni a to, co děláme, jim dáva naději,“  řekla Gigi.

Sandra Soraya Alzona z Humanity’s Teamu na Filipínách byla hostem v rádiu v rámci populárního nedělního pořadu moderovaného známým novinářem z Manily - Bobem Guerrero. “Byl to skvělý pocit, mluvit o Humanity’s Teamu,” řekla poté.

Celosvětový koordinátor HT Steve Farrell se objevil 20. října a 3. listopadu jako host v pořadu “Brain Trust” na Stu Zimmermanově americkém rádiovém pořadu  “Inside Wealth”. Steve zde sdílel své názory na to, jak žití s vědomím naší Jednoty a dle principů Nové spirituality pomáhá žít život plný radosti a zároveň spoluvytváří lepší, dlouhodobě udržitelný svět plný soucitu pro všechny.

Neale byl 5. září také hostem rádiového vysílání, konkrétně pořadu “Unity Radio Hour” inspirovaném Novou spiritualitou a moderovaném Mindy Audlinovou. Zde měl příležitost promluvit o tom, jak naše hnutí probouzí svět k jednotě.

Co se týče propagace HT "tváří v tvář", Celosvětový koordinátor pro komunikaci Gerry Harrington a Maria Ribeiro Ferreira, koordinátorka mezinárodního Týmu HT pro vzdělávání a duchovní rozvoj, se 24. října setkali s vůdčími osobnostmi z vládní, obchodní, žurnalistické, zábavní, technické, vzdělávací i aktivistické oblasti na summitu globálního vůdcovství, jež byl nazván "Síla, jež mění svět".

Spolu s několika stovkami dalších "aktérů změny", kteří se akce zúčastnili, zde sdíleli "Sílu jednoty" a hledali řešení současných světových krizí.

Mezi vystupujícími byl i Martin Luther King III, syn známého amerického bojovníka za občanské svobody; Tom Bosco, viceprezident MySpace - webových stránek věnovaných společenskému networkingu a Michael Madnick,  viceprezident Nadace spojených národů, která se snaží uplatňovat přístup public-private partnerships (soukromého a veřejného partnerství) při hledání odpovědí na nejpalčivější problémy světa.

“Účelem summitu bylo stimulovat porozumění, spolupráci a aktivismus mezi vůdčími osobnostmi z různých společenských oblastí k vytvoření něčeho, co organizátoři nazvali „pozitivní společenskou změnou“ na celém světě - změnou, která je plně v souladu s principy Nové spirituality,“ řekl mimo jiné Gerry.

V podobném duchu organizují Steve a Neale 12. prosince veřejný happening v americkém Kolorádu. Vůdčí osobnosti z akademické, duchovní, filozofické a obchodní sféry se zde setkají, aby diskutovali o Humanity’s Teamu a možnostech spolupráce. Mezi více než 20 hosty, jež přislíbili účast je např. výkonný ředitel kulturní organizace „Iniciativa Abrahámovy cesty“ Tyler Norris a průkopník teorie vůdcovství Lance Secretan, jehož nejnovější kniha „Umění a praxe vědomého vůdcovství“ se zabývá vedením našich životů – stejně jako vedením lidí, organizací, komunit i celých národů – kterým můžeme přispět k hluboké vnitřní jednotě veškerého života.

Mezi další novinky z Humanity’s Teamu tento podzim patří např.:

Argentina: Humanity’s Team se zúčastnil hromadné meditace v Buenos Aires 7. října. Deset studijních skupinek se pravidelně schází po celé zemi. Národní koordinátor Ciro Gabriel Avruj a jeho tým se připravují na úkol zhostit se organizace příštího setkání Světové rady HT v květnu příštího roku, na který následně naváže dvoudenní summit Jednoty.

Austrálie: Jak nám řekla národní koordinátorka Anita Browne, různé druhy studijních skupinek HT se zde setkávají pravidelně každý týden.

Brazílie: Humanity’s Team zde zorganizoval své třetí velké setkání 10. října a „všichni jsme velice šťastní z výsledků naší práce, které nyní jasně vidíme“ řekl nám brazilský koordinátor Tiago Oliveira Nascimento.

Nový Zéland: Členové HT v Aucklandu a Wellingtonu se pravidelně setkávají v rámci studijních skupinek i jiných společenských akcí, a to především v čajovnách, řekla nám koordinátorka Triona Daly.

Filipíny: studijní skupinky se setkávají každý týden v kavárně Markke’s Cafe v Mandaluyongu, “v srdci hlavního města Manily”,  jak nám prozradil koordinátor Art Subijano.

Velice rádi bychom na tomto místě uvedli zprávy o vzdělávacích a jiných aktivitách i vašeho HT. Kontaktujte Gerryho, který má zpravodaj na starosti na gerry.harrington@humanitysteam.org a zprávy o vaší práci se mohou objevit hned v některém z dalších čísel zpravodaje!

 

Připraveni na práci, která je odrazem vašeho bytí?

Od LYNN LAUNER

Už od dětství nás všichni vyzývají k tomu, abychom něco DĚLALI. Chodili do školy, psali si úkoly, chodili do skautu a snažili se za to získat pochvaly. A když dospějeme, máme pocit viny, pokud celý den poleháváme a „nic neděláme“.

A tak si třeba uklidíme v domě, doprovodíme děti do školy, jdeme do práce nebo do školy, a tak jsme vlastně neustále v pohybu. Této sféře našeho života budeme říkat DĚLÁNÍ.

To, čím jsme při těchto činnostech, je naše BYTÍ. Můžeme při nich BÝT velice šťastní nebo smutní. To samé DĚLÁNÍ, např. uklízení, můžeme DĚLAT ve smutné nebo veselé náladě. DĚLÁME ty samé domácí práce, ale můžeme se při nich rozhodnout, kým BUDEME.

BYTÍ ale může být i ta jediná věc, kterou se rozhodnete DĚLAT. Pak naše duchovní cesta začíná naším BYTÍM. Jakmile se rozhodneme, čím JSME, můžeme se rozhodnout, co budeme DĚLAT. Naše duchovní cesta přinese DĚLÁNÍ jakožto následek našeho BYTÍ.

Dovolím si říct, že toto všechno už asi víte. Koneckonců četli jsme to v „Hovorech s Bohem“ i jiných duchovních knihách.

Humanity’s Team je o našem bytí – ale charakteristické je pro něj to, že je zde pro ty z nás, kteří se rozhodnou něco DĚLAT. Jsme duchovními aktivisty. Jsme občanské hnutí za práva duše. Jsme hnutím Jednoty.

Humanity’s Team dospěl do tohoto duchovního hnutí právě proto, že teď už je nám jasné, kým jsme a co tu DĚLÁME. Děláme duchovní aktivismus.

Jste připraveni na práci, která odráží vaše bytí? Pokud ano, budeme moc rádi, když se připojíte k našemu duchovnímu aktivismu. Stanete se příčinou změn po celém světě.

Momentálně máme mnoho pozic volných pro tuto důležitou práci. Máme zde příležitosti pracovat v našem celosvětovém týmu - se sympatizanty HT po celém světě. Máme také volné pozice na všech úrovních národních týmů, pokud byste raději pracovali v rámci týmu vaší země. Jsou tu i příležitosti práce s lidmi ve vaší vlastní komunitě.

Prosím staňte se dobrovolníkem a připojte se k nám v našem duchovním aktivismu. Můžete se obrátit přímo na mě na lynn@lynnlauner.com a napsat mi něco málo o vás, vašich zájmech, schopnostech a možnostech.

Naším cílem je najít pro vás dobrovolnickou pozici, která je plně v souladu s tím, co vás skutečně baví, a tak spojuje příjemné s užitečným.

Lynn Launer je koordinátorkou HT pro lidské zdroje, je expertkou v oblasti human resources a členkou Správní rady Humanity’s teamu.

HT otevírá internetový obchod na Amazon.com

O těchto Vánocích můžete nakoupit vašim blízkým pod stromeček knihy Nové spirituality a jiné dárky a zároveň přitom podpořit Humanity’s Team!

Jednoduše navštivte náš obchod na tomto odkazu.

Můžete zde zakoupit knihy zakladatele HT Neala Donalda Walsche a jiných spisovatelů Nové spirituality v angličtině – a část toho, co zaplatíte, půjde Humanity’s Teamu.

V našem obchodě můžete navštívit také další části internetové nabídky na Amazon.com, kde najdete mnoho CD, DVD, elektroniky a jiného zboží. Opět část toho, co za ně zaplatíte, bude věnováno Humanity’s Teamu.

Jen se podívejte!

 

Humanity’s Team v USA zahajuje provoz nových webových stránek

V nadcházejících týdnech nezapomeňte navštívit novou webovou stránku Humanity’s Teamu v USA na www.humanitysteamusa.org.

Je to nový začátek i pro samotný HT USA, který se nyní snaží sám sebe přetvořit tak, aby měl na celosvětové úrovni alespoň stejný význam a hlas, jako má naše hnutí v Argentině, Austrálii, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Řecku, Japonsku, Moldávii, Nepálu, Nizozemí, Peru, na Filipínách, v Portugalsku, Švýcarsku a v mnoha jiných zemích.

HT USA momentálně hledá koordinátory jednotlivých států, aby mohla být vytvořena struktura HT na té nejnižší úrovni. Také hledáme editory a koordinátory zpravodaje, dobrovolníky v IT a webové oblasti, marketingové odborníky a fundraisery – lidi, kteří dokážou věci organizovat a řídit a zároveň je i realizovat.

Pokud vás nějaká z těchto pozic zaujala, prosím kontaktujte Lynn Gauner na adrese lynn@lynnlauner.com.

P.S. I pokud si nejste jisti, jaký typ práce by vás nejvíce bavil, přesto ji prosím kontaktujte. Lynn je odbornicí v oblasti life-coachingu a lidských zdrojů a ráda vám poradí.

Copyright © 2006-2007 Humanity's Team - All rights reserved

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist