tvoříme svobodný prostor

Zápis z jednání Rady HT, 8.6. 2013

18.06.2013 17:57

Zápis z jednání Rady HT dne 8.6. 2013, čajovna u Džoudyho, Praha

přítomni: Marky, Jája, Di, Davi a Lacko /fotografie v příloze/

6.0. Sdílení o tom, jak se máme a co prožíváme. Informace od Daviho k akci Relove Summit, který proběhl právě o víkendu 8.-9.6.2013, a to v souvislosti s ADATO o.s., se kterým jsme ve spojení. Jája a Diana - diskuse o koučovacím programu Neurorestart, který nyní „zaplavil“ e-mailové schránky. Laco – ještě ke svatbě Michala Čagánka (fotky na facebooku), kde jsme byli mimo Marky také všichni a mj. poznali Míšu Meeru, která spravuje nový vzdělávací a zajímavý prostor v ulici Pernerova č. 11, Praha 8 – Karlín. Možnost využití pro budoucí akce.

6.1. Neale Donald Walsch – Nové knihy. Davi čte „Bouře před klidem“, zapůjčí Marky. Neale napsal již druhou knihu z nové trilogie Conversations with Humanity, která se jmenuje The Only Thing that Matters (u nás dosud nepřeložena) a která sklízí silné recenze v zahraničí.

6.2. Malá Duše a Země a opětovné vydání Malé Duše a Slunce.Vydavatelství Synergie odmítlo vydání pokračování první dětské Nealovy knížky a i dotisk první knížky kvůli vysokým finančním nárokům literární agentury Nurnberg, která zřejmě vlastní práva. Davi pokračuje v jednání se samotnou agenturou, za jakých podmínek lze získat práva. Dále se zeptá Bibianky, jak to bylo s právy u prvních menších knih, které ona a HsB představilo (splněno – má se to tak, že HsB nic samo nevydávalo, Pragma zakoupila práva a Bibi jen byla překladatelka. Připouští možnost dalšího prostředníka) Dianka sdílela společný nápad, který spontánně vznikl a byl by nosným motivem pro letošní Světový den Jednoty – vydání knížky Malé Duše a Země právě od Synergie, slavnostní uvedení za účasti (a vystoupení) Michala Čagánka, výstavou Čtyř malířek (jejich aktuální výstava Setkání barev v pražské galerii Scarabeus), s Jaroslavem Duškem, příp. dalšími hosty – a natočil by to Igor Chaun. Davi s Di sdíleli obavu, že pokud letos SDJ neuskutečníme, HT ztratí do budoucna silnější význam.

 6.3 Proběhla akce Vyškovec v květnu. Příspěvek pro HT 800 CZK. Fotky s textem poslal Šimon Davimu a budou uveřejněny na Ningu co nevidět. zde.

6.4. Nadcházející akce na Parukářce v Praze. Proběhne v neděli 16.6. odpoledne, bude to koncert Michala Čagánka, s následným povídáním o energii vrchu Svatého kříže /Honza Kroča/ a případnou meditací. Pozvánka do databáze půjde v týdnu.

6.5. Další akce, kterých se účastní a doporučuje Michal Č. „Ve světle a v tichu jen tak si být“ a „Na nebi je psáno, co duši naší dáno“ - výstavy v podzemí kostela a konírně hradu Rabí, od 15. června do 1. září 2013. Více na www.obrazkyprodusi.cz nebo www.pramenyinspirace.cz

6.6. Klub Lávka v Praze. Klub byl poškozen nedávnými záplavami a zrušil všechny červnové akce. Info od Dianky, že termíny divadelních představení 4 dohody a Pátá dohoda budou během podzima (září-říjen), HT počítá se zájmem 50-60 lístků.

6.7. Společná dovolená HT v Bulharsku. Davi s Di vyberou jeden ze dvou termínů, které připadají v úvahu (2. či 3. týden v srpnu) a pošlou žádost předchozím zájemcům o závaznou rezervaci, kterou vyžaduje majitel penziónu. Doprava je zatím nejasná, dosud se neobjevila levné charterové lety, variantou je cesta vlakem či autem.

6.8. Změna o.s. na jinou právnickou formu. Od ledna příštího roku vstoupí v platnost toto nařízení, a proto hledáme nejlepší variantu, jak se přejmenovat. Všeobecná shoda přeměnit se na obecně prospěšnou společnost. Jája pošle co nejdříve informace, co je třeba učinit z formálního hlediska. Souhlas všech, že se budeme tímto tématem konkrétně a konstruktivně zabývat v první půlce září. Bude třeba určit funkce, pro funkci revizních členů navrhujeme Michala Chlada, Honzu Kroču a Jiřího (?).

6.9. Vzdělávací programy. Dianka sdílela důležitost začít integrovat vzdělávací programy jako např. Nealovy programy pro rodiny s dětmi nebo Kruhy srdce do společenského života, tj. začít je využívat, propagovat, vyučovat. Shodujeme se všichni, že nejsilnější jsou Kruhy srdce a že bychom je měli podpořit veškerým způsobem. Ideální by bylo získat grant jako o.p.s. Jája hovořila o programu GENIUS. Marky začíná ženské kruhy v Mladé Boleslavi, Dianka kruhy srdce v čajovně u Džoudyho od září. Davi sdílel velmi pozitivní zkušenosti z mužských kruhů, které navštěvuje jednou měsíčně v pražské Maitreyi (vede Martin Švihla). Všeobecně se shodujeme, že je potřeba vytvořit konečně produkt, který české HT bude nabízet a Kruhy srdce by ho mohly představovat. Dianka dále sdílela, že je možné zakoupit program Mindfulness Excercises, které pro HT vytvořit Eric Canals, a pak ho nabízet v ČR. Ona sama se bude certifikovat v Heart IQ Coach Academy u Christiana Pankhursta na začátku července. Společné nadšení, že bychom Kruhy srdce mohli v budoucnu uvádět do českých škol.

6.10. Info od Daviho, že 9.7. proběhne společný Call se Světovým týmem o tom, co se probíralo na proběhlé Světové radě v Coloradu. Čas: 17h30. Davi obešle všechny těsně předem.

6.11. Volejbal v pražském areálu na Gutovce. Na základě pozitivního ohlasu z loňské akce podporujeme uspořádání opět, nejlepší vhodný termín o víkendu 20.-21.7. 2013.

6.12. Laco doporučil seminář Emoce ve vztazích, který proběhne v pražském A centru dne 27.6. 2013.

6.13. Dianka sdílela pozitivní energii ze setkání kruhu Moudré podnikání žen, kterého se účastnila. Jde o formu ženských kruhů, které se zabývají vědomým podnikáním. Info, že podobnou síť uvědomělých podnikatelů zakládá rovněž Karel Janeček z Pozitivní evoluce.

6.14. Možné setkání v létě. Na Moravě se můžeme společně potkat s Žanetkou, která bude v ČR jeden měsíc.

6.15. Davi s Laco se shodují na nutnosti proměny webových stránek.Se změnou na o.p.s. by to byl také logický krok.

6.16. Bonus – info v bodech ze setkání Daviho s Radkou Pokornou, manažerkou pro komunikaci v o.s. ADATO.

- spojení s ADATEM iniciováno díky Ivetce Karvaiové

- je to o.s., které vytvořilo internetovou platformu Hearth.net, kde je možné nabízet a poptávat služby, jež jsou zcela ZDARMA

- v současnosti prožívají restart, tj. chtějí proměnit web design a definici, co to Hearth znamená, aby to bylo výstižné a jasné pro každodenního uživatele

- nový image byl měl začít fungovat od července a ADATO chce testovat mezi neziskovkami jeho funkčnost.

- proměna by měla přinést na webu ADATA prostor nejen pro jednotlivce, ale i pro neziskovky, které si tam vytvoří svůj text a budou moci mezi sebou komunikovat a propojovat se. Právě ono propojení, a to nejen mezi jednotlivci, ale i globálně je hlavním cílem.

- Davi přislíbil, že jakmile k proměně dojde, HT podpoří test a rozešle do své databáze příslušné info. Adato uvedeme jako spřátelenou organizaci a web na našich stránkách. Radka vyjádřila zájem být informována o akcích HT a zaujaly ji Kruhy srdce.

- sympatizují s myšlenkami Neala a vnímají český HT jako nositele myšlenek Jednoty. Líbí se jim naše globální propojení. Radka kladla důraz na to, že Hearth nemá být jen pro esoterickou skupinu lidí, ale je třeba mít tam funkční nabídky na produkty a věci, na obyčejné služby, které lidé potřebují. Neméně důležitý je však pro ně také ten, kdo přináší nové myšlenky a ideje, a právě takto vnímají naši roli.

- Radka zdůraznila, že pro ně jsou nyní důležité činy, že se až příliš moc mluvilo. Chtějí být aktivní, proto se účastnili Relove Summitu, v červenci chystají globální setkání v pražském Hubu pro příznivce /můžeme se zúčastnit/ a v září velmi důležitou účast na již renomované akci FORUM 2000. Mají tam mít vlastní panel s konceptem Gift Economy, neboť aktuální téma je Society in Transition.

- na novém Hearth netu by lidé mohli sdílet, co si přejí do budoucna, což nyní koliduje s výzvou Neala z knihy Bouře před klidem, abychom sami (zatím na webu) tvořili novou kulturní historii (což už se děje).

- zájem ADATA se v budoucnu sejít mezi jádry obou skupin.

 

Zapsal: Davi

V Praze dne 11. června 2013

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist