tvoříme svobodný prostor

Šamani na Nové Zemi

26.05.2008 16:55

Nová Země je mezi námi, mezi všemi lidmi, kteří jsme právě teď na téhle planetě. Zřetelně jsem si tohle uvědomoval celý uplynulý víkend (23.-25.5.2008), který jsem prožil v jihočeských Skřídlech se šamanem Mírou Kašparem a Jardou Duškem.

 

Děkuju šamanovi za úžasný víkend, za transformující zážitky, za obrovskou duchovní práci. To, co jsme tam společně vytvořili, bylo nesmírně hodnotné. Hluboce si vážím práce šamanů, protože tvoří Novou Zemi a tím podporují to, co chci prožívat a tvořit sám.
 


Tomu, čím nás Míra provedl  a čím jsme prošli (indiánská potní chýše, přechod žhavého uhlí a spoustu dalšího), říkám Brány. Už jsem několika takovými Branami prošel a před tímhle šamanským způsobem se hluboce skláním. Funguje to. A také sleduju a zkoumám, kam ty Brány vedou. Není to jen osobní rutuál, není to jen přechod z jedné etapy života člověka do jiné, ale v současnosti je to i společný průchod nás všech, celého lidstva, do jiného života. Ta Brána vede na Novou Zemi a šamani jsou těmi, kteří nás těmito Branami provázejí.



Hluboce mě také oslovily tance míru a rád bych si je brzo zatancoval znova, ta energie v nich totiž skutečně tvoří mír a to je také to, co chci vyzařovat do světa.  Tancovali jsme je snad dvě hodiny a vibrovalo to tam láskou, nadšením a mírem a já věděl, že tancujeme řešení „problémů“ tohoto světa. Když jsme zpívali "bože slyš, ať láska přijde a válka pomine, mír míru mír," šel mi mráz po zádech a měl jsem slzy v očích. To SKUTEČNÉ řešení není v nějakých slovech nebo protestech, ale v tom, co jsme tam vytvořili. Zpívali jsme česky, anglicky, arabsky, hebrejsky, „indicky“ a to, co jsme tam prožívali, to je prostě Nová Země. Naprosto ve všech kostech cítím, že jsme tam řešení té globální „krize“ našli nebo vytvořili.

A nakonec jsme udělali obří bručák a naše mocné láskyplné ÓM slyšel celý vesmír.


Naše duše byly očištěny v potní chýši, zoceleny přechodem ohně a sladěny v tanci. Cítím, že to je příprava na Velký úkol, který stojí před námi, že jsme se společně potili za život podle našich nejkrásnějších představ.

Občas nás trápí politika a její problémy, ale už víme, že protestovat proti tomu tvoří jenom další boj, proto své mysli a srdce necháváme v klidu. Ale také chceme aktivně ukázat našim politikům i ostatním lidem svět, kde chceme žít, Novou Zemi, svět lásky, míru, harmonie....pojďme tu Novou Zemi společně zatančit....

 

...vzývám tě Šamane, nauč nás tancovat Tance míru...naše duše jsou čisté...

 Kamil

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist