tvoříme svobodný prostor

Polské a bulharské stránky

12.10.2009 16:30

12.10.2009

Při zasedání Světové rady HT v dubnu v jihoafrickém Johannesburgu byly týmy požádány, jestli by mohly převzít patronát nad vznikajícími HT skupinami v sousedních zemích. My v českém týmu jsme se rozhodli podpořit vznik hátéčka v Polsku. Čas od času se někdo z Polska na akcích HT po Evropě objeví, ale dosud tam žádná organizace ani skupina nepůsobí. Asi to je způsobeno silným vztahem Poláků k náboženství, takže necítí takovou potřebu hledat alternativy jako my v Česku.

Na Radě HT jsme přemýšleli, jak Polsko podpořit. Nakonec jsme se rozhodli koupit a prozatímně provozovat polskou doménu www.humanitysteam.pl (zatím je nefunkční) a vytvořit na ní úvodní informaci o tom, co HT je, co dělá, proč vzniklo a dát tam kontakty na lidi ze světového či českého HT.

Doménu jsme koupili během prázdnin, připravili text a ten nechali přeložit. A tak hurááá, prozatimní stránka v polštině o HT, je právě spuštěna. Zatím na webu HT Plus.

Račte navštívit zde, a pokud máte polské známé, můžete jim dát odkaz.

14.10.2009

Během léta 2009 jsme se také dostali do kontaktu se zájemci o HT z Bulharska, David a Dianka Freiovi dokonce jednoho z nich, Radi Chuchleva, během své dovolené navštívili. Uvažovali jsme, že bychom je také podpořili zakoupením domény, ale nakonec si jí koupili sami. A tak jsme alespoň text připravovaný pro polské stránky nechali přeložit dop bulharštiny.

A dnes už funguje na HT Plus stránka v bulharštině. Zde.

Kamil

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist