tvoříme svobodný prostor

Novinky ze Světového pochodu za mír a nenásilí

16.03.2009 08:01

 

Milí přátelé,

 

jsme moc rádi za Váš zájem o Světový pochod za mír a nenásilí, a proto bychom Vás chtěli touto cestou informovat o aktuálním dění při organizaci této jedinečné mezinárodní akce. Samozřejmě budeme moc rádi, když s jakýmkoliv nápadem, návrhem či myšlenkou přijdete i Vy.

21. BŘEZEN
Při příležitosti výročí začátku války v Iráku a zároveň Mezinárodního dne za odstranění rasové diskriminace, který je vyhlášen OSN, plánují organizátoři Světového pochodu ve všech zemích uspořádat nejrůznější akce. A my nechceme zůstat pozadu. Proto jsme v Praze na tento den naplánovali akci „Dalajláma hraje s náma“ – multizvučný pochod zakončený živým symbolem míru a nenásilí a společnou meditací. Název akce odkazuje na čtrnáctého Dalajlámu, který mezi jinými Světový pochod podpořil.

Akce začne v 18 hodin na Můstku (dolní část Václavského náměstí), odkud se multizvučný pochod vydá centrem Prahy. Proto si s sebou všichni vezměte hudební i nehudební nástroje (píšťalky, pokličky či cokoliv podobného). Půjde o první akci, která se bude na celém světě na podporu Světového pochodu konat, proto by bylo dobré, kdyby se nás na Můstku sešlo co nejvíce! Pozvánka: https://svetovypochod.cz/cs/1200_dalajlama-hraje-s-nama-multizvucny-pochod-symbol-miru-a-nenasili-spolecna-meditace

21. března se budou akce konat také v Českých Budějovicích ( https://svetovypochod.cz/cs/1237_symbol-miru-v-ceskych-budejovicich), Brně a možná i v dalších městech. Chcete-li se zapojit a uspořádat akci ve vašem městě, dejte nám vědět – rádi poradíme s organizací a dodáme tištěné materiály o pochodu.


3. DUBNA:
PLES AFRIKA
Již podvanácté a zároveň poprvé se letos uskuteční PLES AFRIKA s podtitulem „za svět bez válek a chudoby“. Pro vysvětlení, půjde již o dvanáctý ročník této oblíbené akce na sklonku zimy, ale o její první ročník v rámci Světového pochodu za mír a nenásilí. Během africky laděného večera, který se uskuteční v pátek 3. dubna ve velkém sále pražské Lucerny, se můžete těšit z pestré nabídky hudebních i tanečních vystoupení. Zahrají kapely Čankišou, Bengas, Tam Tam Batucada a Ekvátor. Vzorem pro nadšené tanečníky pak můžou být ukázky vystoupení skupin Batocu, TiDiTaDe či Centra tance. Chybět nebude ani výstava afrických fotografií a promítání videí. Přijďte dát společně s ostatními sbohem zimě a zároveň podpořit Kampaň lidské podpory, na kterou je výtěžek akce věnován a díky níž chodí v afrických zemích do školy více než 6 000 dětí. Pozvánka:
https://svetovypochod.cz/cs/1147_multikulturni-ples-afrika-za-svet-bez-valek-a-chudoby. Banner: https://plesafrika.cz/bannery.htm

 

REGIONY
V sobotu 14. března se v Brně uskuteční první veřejná prezentace Světového pochodu, po níž bude následovat neformální setkání spojené s plánováním akcí v Brně. Srdečně zveme všechny příznivce či zástupce organizací, kteří by se rádi zapojili do příprav pochodu, ale i ty, kteří se jen chtějí dozvědět více informací. Více: https://svetovypochod.cz/cs/1214_prvni-prezentace-svetoveho-pochodu-a-schuzka-v-brne

Přípravy Světového pochodu se rozrůstají do celé republiky. Pokud byste se chtěli zapojit ve vašem regionu, kontaktujte místního koordinátora ( https://svetovypochod.cz/cs/1141_kontakty-v-regionech-cr), nebo se sami staňte kontaktní osobou pro vaše město a okolí – pište na dagmar.bystricka@svetovypochod.cz.


ZAPOJTE SE AKTIVNĚ

Organizační stránka tak gigantické akce jako je Světový pochod je hodně náročná. Budeme proto rádi, když se do organizačního týmu pochodu přidají další aktivní lidé. Je spousta oblastí, kde nestíháme a potřebujeme posily: kontaktování škol, knihoven nebo dalších institucí; překlady, grafická příprava materiálů, jejich tisk a distribuce; oslovování sponzorů; oslovování nebo poskytnutí kontaktu na osobnosti, které by mohly pochod podpořit. Více informací na https://svetovypochod.cz/cs/1225_jak-se-zapojit.

Na závěr bychom Vás chtěli poprosit o pomoc s propagací jak celého pochodu, tak výše zmíněných aktivit. Letáčky k šíření si můžete stáhnout na webu, nebo vyzvednout vytištěné v humanistickém centru Narovinu, Vltavská 24, Praha 5. Aktuální zprávy vždy najdete na www.SvetovyPochod.cz.

S přáním pěkného dne,

za organizační tým Světového pochodu za mír a nenásilí v ČR

Táňa Bednářová

tel: +420 604 983 875
tana.bednarova@svetovypochod.cz
www.svetovypochod.cz
www.theworldmarch.org

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist