tvoříme svobodný prostor

Letní setkání v Písku

29.07.2007 00:00

 

Písek je nádherné město a díky Aničce a Marcelovi jsme měli příležitost ho poznat. Ve dnech 27. až 29. července 2007 se Letní setkání Humanity´s Teamu uskutečnilo právě v Písku. Sešlo se nás kolem dvaceti a báječně jsme si to užili.

 
Přístřeší a zázemí jsme nalezli ve skautském domě a chuťové pohárky oblažili ve vyhlášené indické restauraci. Trouchu jsme se zpotili, protože jídla byla ostrá jak šavle nepálských ghurků.

 
Písek je nádherný večer i ráno. Užívali jsme si klidu a pohody, na kamenném mostě i v tichém zákoutí mezi hradbami. Užívali jsme si sebe.

 
Rozcvičili jsme svá těla i hlasy. A na té trávě se báječně leželo...

Oficiální program setkání začal za městem na nádherné louce u rybníka. Tam jsme se konečně sešli všichni. Přivítali se a začali si to užívat naplno. Zase jsme zpívali a hráli si, Petr D. rozproudil debatu o etikoterapii, Pat nás protáhla svým energetickým cvičením, s Kamilem jsme prošli Kurzem objímání a ještě se s Vlastičkou Č, stačili připravit na večerní program, který měl být překvapením. Nasbírali jsme zajímavé přirodniny a těšili se, co z nich vytvoříme.
Celý program byl o energiích, které máme v sobě a o tom, co s nimi můžeme dělat. Zkoumali jsme každý sám své vlastní energie a pak i energie lidí kolem nás. Právě tento průzkum nám umožnil, vytvořit i energii společnou, ten pocit propojení a jednoty, ačkoliv jsme tentokrát nebyli formálně v Kruhu srdce.

 
Energie, která je v nás a která se na našich setkáních uvolňuje, se projevuje tvořením a tak nás naplnila obrovská touha tvořit. Někteří to nevydrželi už při večeři a personál restuarace nestačil zírat, jaké kreace vznikaly na stolech :-) A protože naše setkání jsou i oslavou života, popřáli jsme Majce vše nejlepší k narozeninám.

Setmělo se. Tma zahalila nejen Písek, ale i srdce spousty lidí na téhle planetě. Vzpoměli jsme si na Terezku Smutnou toho času zavřenou v léčebně, protože její rodiče se neumějí dohodnout. Posílali jsme všem spoustu lásky. Vlastička nám četla pohádku o lidech, kteří dokázali probudit světlo v srdcích těch ostatních, a my si uvědomili,že na to nejsme sami, že nás tuhle práci dělá spousta, a taky, že si můžeme vytvořit pomocníky.
 
A tak jsme začali tvořit plivníky, skřítky a duchy přírody z toho, co jsme nasbírali odpoledne. Džbánky nebo hrnce pod našima rukama ožívaly, dostávaly oči, ústa, vlasy. Plivníky je třeba tvořit s maximálním zaujetím, pak mají největší sílu :-)

Nakonec se všichni skřítci sešli uprostřed našeho Kruhu,  každého jsme oživili světlem svíčky a pomáhali nám posílat lásku do světa.

 
Nedělní ráno jsme přivítali u Putimské brány a taky tancem a už jsme se těšili na další program. Těšili jsme se z toho, že jsme spolu.

Na úvod nám Peter B. připoměl, že Kruh srdce je mandalou v jejím původním významu a s Kamilem jsme si pak prožili to, co před tím bylo jen na obrázcích, propojení toho nahoře s tím dole, toho božského s tím lidským, prožili jsme spojení sami se sebou i spolu navzájem. Protože Všichni jsme jeden.

 
Ta energie, kterou jsme měli v sobě, kterou jsme společně shromáždili, chtěla ven. A proto jsme vyrazili na rozhlednu nad Pískem. Na jejím ochozu ve výšce 35 metrů nad zemí jsme udělali Kruh, i se zapojením přítomných turistů, a zazpívali jsme si Lásko, Bože Lásko. Ta energie stoupala vzhůru, k vysílačům mobilních operátorů a šířila se do celého světa.

A nezapoměli jsme ani na uličku lásky, našli jsme pro ní kouzelné místo na lesní pasece a oddali se koupeli andělů... viděly nás jen srnky a Maya :-)

A sladká tečka na závěr


(foto Kamil Krbálek a Anička Smith)

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist