tvoříme svobodný prostor

Jak chcete oslavovat život?

07.07.2008 16:52

 

Od Ejvinda Jacobsena

"Každý chce oslavovat život" říká Maria Ribeiro Ferreira, koordinátorka pro vzdělání a duchovní rozvoj v Humanity’a Teamu. "Ale každý z nás má jinou představu, jak to udělat. Tak jsme se rozhodli zeptat našich týmáků - tedy vás. Jak chcete oslavovat život?

Program Oslava života byl navržen určitým způsobem a začal fungovat v HT v roce 2007. Vyškolili jsme facilitátory a vytvořili první skupiny. Dosavadní formát však někomu vyhovuje a někomu nikoliv.

Na setkání světové rady v Buenos Aires se mimo jiné mluvilo o tom, jak tento program ještě více vylepšit. Světová rada rozhodla, že abychom byli schopni šířit myšlenku oslavy života po celém světě, musíme nejdříve zjistit, co týmáci po celém světě vlastně chtějí zakoušet.

Tento postup je uplatňován v České republice již více než rok, a to velmi úspěšně. Týmáci se zde setkávají pravidelně každý týden či měsíc, aby společně oslavovali život. Také spolu tráví svátky či dovolené. Výsledkem je pocit blízké komunity a přátelství stejně jako příležitost k růstu po intelektuální, emocionální a duchovní stránce.

“Oslava života je náš způsob jak zakoušet to, o čem život skutečně je“, říká koordinátorka českého HT Markéta Potměšilová. Dále nám sdělila: „můžeme oslavovat život tolika různými způsoby – např. tancem, objetím, zpěvem, smíchem, studiem duchovních knih nebo prostě tím, že jsme spolu v naprostém tichu. Oslavujeme to, že jsme naživu – a samozřejmě se přitom bavíme s dalšími úžasnými lidmi“.

„Byli bychom tedy rádi, kdybyste s námi sdíleli vaši představu o tom, co chcete zakoušet. My potom budeme moci vytvořit seznam doporučených aktivit v rámci Humanity’s Teamu" říká k tomu Maria Ribeiro Ferreira.

Maria dodává: „tento seznam bude poté vyvěšen na mezinárodním webovém portálu Humanity’s Teamu www.humanitysteam.org a plánujeme ho také přeložit do dalších jazyků“.

Prosíme, napište vaše nápady či připomínky na mrf@humanitysteam.org.

„Doufáme, že tento program pomůže posílit Humanity’s Team a lidstvo jako celek“, řekl mezinárodní koordinátor Steve Farrell. „Když začneme oslavovat život, okamžitě se tím na chvíli vzdáváme všech problémů a cítíme se být ve vzájemné jednotě,“ dodává Steve.

Neváhejte nám napsat na  mrf@humanitysteam.org o více informací!

 Copyright © 2006-2008 Humanity's Team - All rights reserved

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist