tvoříme svobodný prostor

Humanity's Team ve spojenectví s Generation 21

13.01.2009 13:40

 

Humanity's Team zahájil strategické spojenectví s komunitní iniciativou s názvem Generation 21 (Generace 21), která si říká „společenský webový portál pro globální změnu“.

G21.com spojuje jednotlivce, neziskové organizace, jako je Humanity's Team, firmy a jiné organizace, které se snaží o dosažení Rozvojových cílů tisíciletí OSN.

Mezi další partnerské organizace G21 podporující realizaci Rozvojových cílů tisíciletí patří např. One.org, Alliance for a New Humanity, Bill and Melinda Gates Foundation, Hunger Project, Free Rice, Millennium Promise (mající za cíl vymýcení extrémní chudoby), Kiva (poskytující mikroúvěry), Pro Mujer (pomáhající chudým ženám z Latinské Ameriky), Earth Institute na newyorské Columbia University a USA Harvest.

Rozvojové cíle tisíciletí – na kterých se shodlo 189 členských států OSN a 23 mezinárodních organizací v roce 2000 s oficiálním plánovaným termínem jejich dosažení v roce 2015 – si kladou za cíl vymýcení extrémní chudoby a hladu, snížení dětské úmrtnosti, boj s epidemiemi jako je HIV/AIDS, vytvoření globálního partnerství pro rozvoj a zajištění ekologické stability.

"Jedinečná role Humanity's Teamu v celosvětovém hnutí spočívá v tom, že přináší poselství Jednoty, která je základním řešením příčin všech problémů, které se v rámci cílů rozhodly členské státy a mezinárodní organizace řešit,“ řekl Gerry Harrington, strategický koordinátor Humanity Teamu pro komunikaci.

My v HT věříme, že prvotní příčinou potíží ve světě je představa oddělenost, a proto je řešením vyměnit tuto myšlenku za princip Jednoty celého lidstva.“

Gerry Harrington dále řekl, že „oddělenost je iluze, která vytvořila nejrůznější kulturní mýty o našem světě a je to tedy právě tato víra, kterou musíme změnit, abychom byli schopni vytvořit jakékoliv dlouhodobé řešení problémů, kterým v současnosti lidstvo čelí.“

HT se zabývá touto prvotní příčinou celosvětových problémů na individuální, skupinové i společenské úrovni. Jakmile bude tato základní příčina odstraněna, zmizí i její symptomy, se kterými se snaží Rozvojové cíle tisíciletí bojovat.

Organizace G21 zahájila svou činnost v září, v půli doby mezi ustanovením a zamýšlenou realizací Rozvojových cílů OSN.

Zakladatelé webové stránky G21 se domnívají, že dosavadní aktivity ve světě jsou příliš roztříštěné a chybí jim „jedno centrální komunikační centrum a adresář zdrojů. Chyběla nám společná platforma a tou je právě G21.com,“ jak nám řekla jedna ze zakladatelek iniciativy Bronwyn Corneliová.

Spojenectví mezi Humanity's Teamem a G21 pomůže „postupovat ke společným cílům rychleji a podpořit naše společné zájmy,“ uvádí Gerry.

Naším prvním záměrem je informovat vás a další podporovatele HT o tomto spojenectví právě prostřednictvím tohoto článku a nabídnout vám možnost se zdarma zaregistrovat na G21.com,“ vysvětluje Gerry.

Humanity's Team zamýšlí udělat z G21.com rozšíření svých vlastních webových stránek tím, že nejdříve vytvoří krátkou prezentaci HT na G21.com a bude zde vystavovat aktuální informace o svých aktivitách.

G21 má v úmyslu poskytnout HT prostor na svém webovém portálu, a informovat tak své příznivce o poslání a projektech Humanity's Teamu, jako je např. petice Dne Jednoty, kterou má HT v plánu předložit generálnímu tajemníkovi OSN Ban Ki-moonovi příští rok.

HT věří, že toto a další spojenectví, která připravujeme, nepomáhají jen našemu hnutí, ale jednotlivcům a celé společnosti s tím, jak se zvyšuje povědomí o principu Jednoty,“ podotkl celosvětový koordinátor Steve Farrell.

(Spoluzakladatel G21 Bob Webber k tomu dodává "společně se staneme silou, která může změnit to, jak náš svět bude zítra vypadat.")

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist