tvoříme svobodný prostor

HT v roce 2020

10.01.2007 00:00

Splnily se mé nejkrásnější představy. Vše, o čem jsem snil, prožívám. Vše, co bylo budoucností, je přítomností. A jsem nadšený, že to vše, milí háťáci, prožíváme spolu.

Máme desítky tisíc patronů a stovky tisíc příznivců. A naše organizace je ŽIVÁ, nikdo tu není proto, že musí, ale protože chce, prožívá s námi to, co ho těší, co ho naplňuje, co mu přináší radost. Nikdo nespočítá to množství setkání v Kruzích srdce, které jsou už všude. I naše veřejné akce navštíví každý rok miliony lidí, všichni v téhle zemi vědí, co je Humanity´s Team, že je to třeba ta parta lidí ze sousedství, kteří kolem sebe šíří radost, pořádají různé slavnosti nebo happeningy.

Většina lidí nevidí tu spoustu práce za tím, ale to nám vůbec nevadí, protože to vše děláme s radostí a pro radost, svou i druhých. HT je úžasné, nikdy v něm není nuda a recept, jak nudu odstranit je přitom tak jednoduchý: když nás něco nebaví, prostě si to řeknem a uděláme to jinak, tak aby nám to radost přinášelo. A týká se to naprosto všeho, co děláme: od účetnictví nebo porad vedení (nejnudnějších činností v jiných organizacích) před pořádání seminářů nebo kurzů až po veřejné debaty s politiky.

Tohle všechno by nebylo možné bez Vás, nadšených lidí, kteří vědí, co chtějí. Víte, co chcete dělat, co chcete prožívat a umíte najít způsob, jak to dělat a prožívat společně. Jsou mezi námi stovky organizátorů, lektorů a učitelů, kteří věnují svůj čas, práci, radost a lásku ostatním a pořádají nepřeberné množství seminářů osobnostního růstu, otevřených setkání, slavností a tvůrčích simpozií. Díky tomu k nám jezdí osobnosti z celého světa a my můžeme naslouchat jejich hlasům. Právě naši lektoři jsou největší inspirací a šíří novou spiritualitu, jak v Čechách tak po celém světě. Jsem nadšený, že mezi námi jsou lidé, kteří dokáží rozmlouvat s lidmi od Ameriky po Čínu, s lidmi všech vyznání a všeho věku. Takto prožíváme jednotu nás všech, celého lidstva.

Ale ta radost a nadšení by nebyly úplné, kdyby se všech našich akcí neúčastnili lidé. A pokud i jim umožníme prožít radost, je to přesně to, co chceme dělat.  S radostí pro radost, s láskou pro lásku.

Bariery, které jsme mezi sebou v minulosti vystavěli, padají. Prožíváme propojenost mezi námi, vnímáme se navzájem, nasloucháme svým pocitům a přáním a svět, který tvoříme, je tím světem, ve kterém je radost žít. A s námi tento svět tvoří a prožívá stále více lidí. Nejsme sami. Vidíme kolem sebe růst sítě komunit a regionálních center. Naše informační a vzdělávací týmy umožňují spojení a komunikaci mezi námi a lidmi kolem nás. Máme mezi sebou spoustu lidí, kteří píšou a jejich knihy se stávají světovými bestsellery. A jiní zase překládají světové knihy pro nás. A tak stále více lidí i mimo HT ví, co chce a jejich přání jsou v souladu a harmonii s našimi záměry.

Kdysi jsme o takové organizaci snili a teď ji máme. Zvenčí se to zdá snadné a jednoduché, ale všichni víme, že její vznik, zajištění funkčnosti a nalezení způsobů, jak tvořit společný záměr v různě velkých skupinách, nebyly přímočaré. Vyžadovalo to mnoho práce, trpělivosti a lásky od nás všech, ale výsledek stojí za to. Jupííííí.

Kamil  

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist