tvoříme svobodný prostor

Duchovno a peníze

05.05.2008 13:23

Jdou dohromady peníze a duchovno? Vždycky, když si položím tuhle otázku, uvědomím si, že všichni jsme jeden a všechno je jedno. Duchovno a peníze tvoří jeden celek s láskou, světlem i Bohem. Chápu peníze jako druh energie a tahle energie kudy teče, tudy tvoří, jako všechny energie na tomhle světě. A co vytvoří, to záleží na záměru, se kterým tuhle energii přijímáme a vydáváme. Čili záleží na nás.

Vydávám spoustu energie ve formě světla, porozumění, naslouchání, přijetí, absolutní lásky, sdílení, inspirace, pocitů, záměrů a tím tvořím, píšu, kreslím, jezdím na setkání, spojuju lidi atd. Zatím tomu věnuju tak 20 hodin svého času týdně, 40 hodin věnuju vydělávání peněz v zaměstnání. Mým záměrem je věnovat spirituální práci 60 hodin týdně a proto si do života přitahuju bohatství, které mi umožní skončit se současnou prací a věnovat se té nové na 100%. Chci 30 000 Kč měsíčně čistého přijmu. Peníze používám na obnovu svých sil a energií, které dávám druhým, světu, vzestupu.

To bohatství, které si přitahuju, není ovšem tvořeno penězi, které dostávám, ale prací, inspirací či láskou, které dávám. Věřím tomu, že to, co dávám, je nesmírně cenné a že vesmír a lidé to vidí a oceňují. A tohle ocenění je i v penězích. Jsem vděčný za to, co mohu dělat už teď a jsem vděčný za příležitosti dělat to ještě lépe a účiněji.

Mám v srdci vizi světa, kde peníze jsou energií, která nám pomáhá ve sjednocení, ve vzestupu, v tvoření toho, co opravdu chceme prožívat.

Ve starém světě nás peníze rozdělovaly, dělili jsme se na ty, kteří je mají a ty, kteří je nemají, srážely nás k emocím, jako jsou strach, nenávist nebo závist a tak jsme prožívali nejhrubší násilí, bídu, nemoci, urážky, loupeže, vraždy a války. Takový svět jsme si vytvořili proto, že jsme žili v iluzi, že bohatství vzniká vyděláváním peněz, že mít peníze znamená být bohatý a nemít peníze znamená být chudý. Podle této iluze byly zdrojem peněz zisky, proto se všichni snažili zisk maximalizovat, aby měli co nejvíc peněz a tím byli bohatí.

Ovšem zisk na jedné straně světa znamená ztrátu na opačném konci, všechny zisky jsou vyváženy těžkými ztrátami. Zisky průmyslových firem, jsou vyváženy znečištěním přírody, zisky farmaceutického průmyslu jsou vyváženy zdravím lidí, zisky v dopravě jsou na úkor čistého vzduchu atd. Bohatství tohoto světa - příroda, zdraví, čistý vzduch - se proměňuje na zisk.

Zisk není tvůrcem bohatství, naopak, je jeho žroutem. Když si tohle uvědomíme, můžeme začít tvořit jiná pravidla fungování naší civilizace. Základní spirituální touhou každého člověka je být bohatý, žít bohatý a plný život, ve kterém může projevit a užít si maximálně bohatství, které mu bylo dáno, své talenty, své inspirace a nápady, svou zručnost a dovednost a tím si tvořit svůj život podle nejkrásnějších představ. Bohatství tohoto světa pak roste z práce nás lidí a jsme bohatší proto, že dáváme, že sdílíme to, co jsme dostali. Když děláme to, co nejlépe umíme, co nejvíc milujeme, to, pro co jsme byli stvořeni, dáváme světu to nejlepší, co v nás je. V tu chvíli také maximálně přispíváme k tvorbě bohatství našeho světa.

Tak jako jsme zdrojem lásky a světla, jsme i zdrojem bohatství, bohatství pak není to, co dostáváme, ale to, co dáváme. Bohatství je energie v pohybu a čím více energie se pohybuje, tím jsme bohatší. Bohatství jsou peníze v pohybu, přijímané a vydávané, jedině takové peníze dokážou tvořit, ty které jsou umrtvené na účtech, nevytvoří nic.

Dokud nás ovládal strach o své peníze, umrtvovali jsme je v majetku a v hromadění věcí, ale nic z toho nedokázalo zaplnit prázdnotu v našich srdcích. Ale když naše peníze pomáhají druhým lidem splnit si své sny, cítíme, že náš život má smysl. A stačí málo, třeba poslat pár tisíc jednou ročně dítěti do Afriky a tahle troška dokáže dramaticky změnit život jednoho člověka. A umíte si představit, jaké epochální změny dokážeme vyvolat, když stejně použijeme všechny peníze, které máme v dispozici? Když všem lidem na světě umožníme žít život podle svých nejkrásnějších představ?

Pokud chcete podpořit tvoření tohoto světa, můžete tak učinit svými penězi. Můžete například podpořit občanské sdružení Humanity´s Team Česká republika. Vaše energie, kterou touto formou dáváte, tvoří právě to, o čem píšeme na tomhle webu, umožní pořádání setkání, prožitkových seminářů či tvůrčích dílen přístupných všem a podpoří i další lidi, protože poplyne dál, dovolí dalším a dalším lidem uskutečňovat své sny a tisíckrát se Vám vrátí, protože Vy jste těmi, ke komu ty peníze přitečou v podobě příležitostí proměnit svůj život k obrazu svému.

Věřím, že když tahle společnost dokáže milionovými částkami podporovat lidi, kteří honí puk nebo balón, dokáže také podpořit lidi, kteří pomáhají druhým na jejich cestách životem, kteří dávají lásku, zdraví, moudrost, kteří tvoří ze Země místo s nejlepšími podmínkami pro život.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist