tvoříme svobodný prostor

Dalajláma hraje s náma

16.03.2009 07:44

 

 

„Dalajláma hraje s náma“ multizvučný pochod + symbol míru a nenásilí + společná meditace

 

21.3.2009, Praha

 

 

Přijďte si v sobotu 21. března v 18 hodin zaskotačit na multizvučný pochod z Můstku na Můstek. Vezměte přátele, bubínek, flétnu, činely či jakoukoliv podomácky sebranou nebo vyrobenou náhradu, ať jsme městem pěkně slyšet. Hudba je smysluplnější než války, a proto uchopme hudební nástroje, symbolicky, namísto zbraní, tak jako ve filmu ‚Kdyby tisíc klarinetů‘ a ukažme všem, že hlasy těch, kteří si přejí ukončení válek, nejen té v Iráku, jsou silné.

Akce, startující Světový pochod za mír a nenásilí, ke kterému se již kromě jiných připojili Dalai Lama, Yoko Ono, prezidentka Chile nebo FC Inter Milán, bude velkolepě začínat multizvučným pochodem centrem Prahy, který se přemění na světelný symbol míru a později i nenásilí a bude zakončen společnou meditací za mír. Dáme tak jasně najevo, že si přejeme mír a důstojné životní podmínky pro všechny a že toho chceme dosáhnout aktivním nenásilným řešením konfliktů a dialogem, ne pouze lhostejným přihlížením.

Přidejte se ke statisícům lidí z celého světa, kteří si budou v tento den připomínat výročí války v Iráku, jednoho z nejnesmyslnějších konfliktů dnešní doby.

Sraz je 21.3. v 18 hodin na Můstku. Pochod projde centrem Prahy (okruh přes nám. Republiky, Senovážné nám., Jindřišskou, Vodičkovu, Lazarskou, Národní a 28. října zpět na Můstek). Hned po pochodu (po 19. hodině) dojde na Můstku ke zformování světelného symbolu míru se zapálenými loučemi, který se poté přemění na symbol nenásilí. Následovat bude společná meditace. Cena louče: 45 Kč. Akce bude trvat přibližně do 20 hodin.

Tímto vás srdečně zvu a zároveň vás také prosím o pomoc s propagací jak celého pochodu, tak těchto jednotlivých aktivit.

Letáček na akci 21.3. a stručné info vám posíláme v příloze

 

Světový pochod za mír a nenásilí slavnostně vyjde 2. října 2009 z Nového Zélandu  a 2. ledna 2010 vyvrcholí ve svém cíli v argentinských Andách. Záměrem pochodu je vytvořit a podporovat celosvětovou citlivost odsuzující všechny formy násilí, dosáhnout odstranění jaderných zbraní, postupného snížení počtu konvenčních zbraní a podpisu mezinárodních smluv o neútočení a dosáhnout toho, aby se vlády států zřekly války jako způsobu řešení konfliktů. Dalším cílem je uznání a oslava toho nejlepšího ze všech rozmanitých kultur a národů na Zemi.

K jeho organizování jsme se připojili, spolu s dalšími českými organizacemi (mezi nimi např. Česko proti chudobě, ADRA, Greenpeace, Neziskovky.cz,...). Podporu mu také vyjádřilo IC OSN.

První akcí, která doprovodné aktivity v Česku odstartuje, bude Multizvučný pochod a světelný symbol nenásilí, 21.3.2009 v dolní části Václavského náměstí v Praze. Tímto bychom vás chtěli srdečně pozvat a zároveň vás také poprosit o pomoc s propagací jak celého pochodu, tak těchto jednotlivých aktivit.

Zdraví

Táňa Bednářová

Humanistické hnutí

www.novyhumanismus.cz

www.svetovypochod.cz

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist