tvoříme svobodný prostor

17.celostátní setkání - Mikulášské v Praze

09.12.2008 15:29

Naše 17.celostátní setkání se jako již tradičně před vánocemi uskutečnilo v Praze 5. až 7.12.2008. Tentokrát jsme azyl nalezli v příjemném domáckém prostředí A-centra na Karlíně, snad v nejklidnějším místě velkoměstské Prahy. Během těch tří dnů se nás sešlo přes 40, staří známí, kteří se setkávají roky, i nové tváře, které oslovil Humanity´s Team v poslední době. Rádi jsme mezi sebou přivítali i mnoho přátel z Nové Země.

Mottem setkání byly CESTY. Cesty k sobě i druhým, cesty do hlubin i k výšinám, cesty ke změnám budoucnosti, minulosti či přítomnosti, cesty na zem i jinam. A přesně takovými cestami jsme kráčeli, poznávali jsme sami sebe i lidi kolem nás.

 

Scházeli jsme se již od pátečního veřera, kdy zasedala Rada HT, původně měla být malá, ale už tehdy se nás sešlo asi 15 a největší radost jsme měli z toho, že mezi námi byli i noví zájemci o práci v Radě, že se naše cesty potkaly a teď nějaký čas půjdeme spolu.

 

 Od sobotního rána jsme se slézali v kuchyňce, kde bylo informační i společenské centrum našeho setkání. Zde proběhlo nespočet rozhovorů nad kávou či čajem nebo při mlsání dobrot.

Nejdříve jsme naše cesty malovali. Pokryli jsme celou podlahu A-centra papíry a každý tu svou životní pěšinu či dálnici vyjádřil pomocí barev

 Naše cesty jsou různé, klikatí se a proplétají, ale dohromady tvoří síť cest nebo celou krajinu. Je to svět našich snů a nejkrásnějších představ o životě, kde vládne láska a harmonie a které se říká Nová Země. Vytvořili jsme mezi sebou barevný papírový ostrov, zárodek Nové Země, a s odvahou na něj vstoupili. A společným mocným ÓM jsme mu vdechli život.

Po obědě jsme mezi sebou přivítali dva poutníky, jejichž cesty se setkali s našimi, Michala Čagánka a Vlastu Fišrovou, kteří nám přečetli básničky ze své Knížky To světlo, kterou napsali a nafotili: " ...světlo je uvnitř  otevři dveře  ty jsi to světlo  otevři sebe..."

Být poutníkem je podobné jako být hercem, proto v rolích potulných kejklířů jsme vyjádřili naše cesty divadelními prostředky. Pět ansáblů našlo pět různých způsobů, jak předvést nadšeným divákům komedii života.

A nejsme žádní amatéři, některé herecké výkony by se neztratily ani v kamenném divadle

 

Na našich hráh je zábavné, že každý je chvíli hercem a chvíli divákem a tak dokážeme ocenit, jak náročný je život na Zemi. A tak ho aspoň bereme s nadhledem a humorem.

A po božské práci jsme měli supervizní návštěvu z pekla, když byl ten Mikuláš....

Rozdali jsme si vzájemně mnoho dárků, na každého se dostalo, protože o tom je náš společný život

A protože s čerty přišli i andělé, byli jsme v ráji.

 

 

 

 

 Pozor, ať To světlo nezhasne... ale naše svíce plápolají stále jasněji a dáváme ten oheň v srdci jeden druhému a tak se temnota mění na sluneční den Nové Země, která vzniká mezi námi.

Fotky z toho, jak jsme s Péťou tancovali tanečky pro děti v mateřských školkách, nemáme, nikdo nefotil, nikdo si nechtěl nechat ujít tu legraci. Nemáme ani zachycené naše zpívání ani další zábavy a hry a ty proto zůstanou jen v paměti a srdcích účastníků. Ale to nevadí, protože příšte sejdeme se zas...

Ohlasy na setkání můžete sledovat či přidat v diskusi na HT komuně.


Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika

Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika

Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika


Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika
Zpět

Diskusní téma: 17.celostátní setkání - Mikulášské v Praze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist