tvoříme svobodný prostor

Zpravodaj světového týmu - říjen 2010

01.11.2010 20:34

 

Oslava našeho prvního Mezinárodního dne jednoty – 24. října 2010
Od Steva Farrella

Před pěti sty lety došlo na Zemi k velkému posunu. Lidé tehdy věřili, že Země je plochá a nachází se ve středu vesmíru. Jak všichni víme, v té době Galileo a Bruno odhalili svá překvapující zjištění založená na Koperníkově práci… Země je ve skutečnosti kulatá, nikoliv placatá a nachází se na okraji vesmíru, nikoliv v jeho středu. Za své objevy oba zaplatili obrovskou cenu a podobně na tom v průběhu staletí byla i řada dalších lidí, kteří trpěli za svou pravdu. Nicméně byla to jejich osobní integrita, která je vedla k tomu, že svou pravdu deklarovali otevřeně. A jejich objevy se následně staly základem pro nový způsob života na Zemi.

To není tolik vzdálené myšlence propojenosti všeho; toho, že „Jsme všichni Jedno“. Ta v poslední době začíná získávat pozornost, i když tento proces není tak rychlý, jak bychom si přáli. Prastaré ale i současné duchovní nauky a osobnosti nám říkají to samé, existuje jedna podstata, posvátná a božská, ta se odráží ve všem na světě. Říkáme jí Bůh a teprve nyní ho konečně začínáme chápat. Možná tak jako před pěti sty lety se nyní nacházíme na počátku velké změny paradigmatu. Možná ve skutečnosti nejsme od sebe a od světa kolem nás odděleni. Možná jsme všichni pouze individualizací celku a oné posvátné energie, kterou nazýváme Bohem, Zdrojem, Vesmírem apod.


Náš první Mezinárodní den jednoty 24. října 2010, je jedním ze způsobů, jak toto nové paradigma zviditelnit. Podobně jako byl Den Země kdysi považován za myšlenku, „která se nikdy nemůže ujmout“, věříme, že náš Mezinárodní den jednoty bude mít podobnou růstovou trajektorii právě jako Den Země. Mezinárodní den jednoty oslavíme 24. října tohoto roku. Rozsah našich oslav může být z počátku malý, ale stejně jako každý velký dub byl kdysi pouhým žaludem, věříme, že i tento den má potenciál stát se obrovským stromem a je tedy v jeho možnostech stát se dnem s celosvětovou participací.

Vedení a členové Humanity's Teamu jsou v tomto procesu nepostradatelní. Nápady jak slavit k nám přicházejí z celého světa a mnoho akcí je na tento den již naplánováno. Vaše zapojení může být tak malé nebo velké, jak si přejete. Možná že tento rok to bude rozhovor u večeře s Vaší rodinou. Můžete si povídat o tom, jaké to je žít v Jednotě a poté něco společně podniknout, např. sdílení s jiným člověkem či rodinou. Nebo můžete zapojit svou místní církevní organizaci, školu, čtvrť nebo širší rodinu do nějaké větší akce jako je např. společný piknik. Můžete se rozhodnout trochu se pobavit a vyrobit transparenty s nápisem „Jsme všichni Jedno“. Můžete pozvat lidi kolem vás k podpisové akci naší Petice Jednoty - momentálně aspirujeme na 100 000 podpisů. A rozhodně, ve jménu Jednoty, dávejte jídlo či oblečení chudým, staňte se dobrovolníkem v domově důchodců, dejte se do hovoru s člověkem bez domova a třeba zjistíte, že mu můžete snadno pomoct. Dávejte tyto dary ve jménu Jednoty a zažijete, že to, co dáte, také dostanete, protože vskutku, jsme pouze Jedno. Co dáváme, to přijímáme. Dovolte sami sobě to zažít.

Tento posun má taky obrovské důsledky pro nás styl života na této planetě a jeho organizaci. Pokud jsme součástí jedné věci, která je posvátná a božská, potom se z ní také jistě zrodí naše nové priority. Tím, že se zapojíme do oslav Dne Jednoty 24. října, se staneme pro ostatní vzorem. Pro naše děti, rodinu, přátele a sousedy, kteří uvidí, že existuje „jiný“ styl života, ve kterém ctíme naši vzájemnou propojenost.

Prosím navštivte webové stránky Humanity's Teamu, kde najdete mnoho nápadů, jakým způsobem oslavit 24. říjen, náš první Mezinárodní den Jednoty a najdete zde také seznam akcí organizovaných po celém světě. Stejně jako jsme si kdysi mysleli, že je Země placatá, nechť se nové chápání Jednoty stane základem pro nový styl života na Zemi. Jednou se budeme s úsměvem dívat zpátky na tuto éru, kdy si lidé ještě mysleli, že iluze oddělenosti je pravdivá a slavili svůj první Mezinárodní den jednoty.

Šťastný Mezinárodní den Jednoty pro nás všechny!
Všichni jsme Jedno.
S veškerou mojí láskou,
Steve


Mezinárodní den Jednoty

Buďte součástí prvního Mezinárodního dne Jednoty! Humanity's Team vás vyzývá, abyste se stali součástí historie, jedním z těch, kteří budou moci říct „Byl/a jsem u toho“ v náš první Mezinárodní den Jednoty 24. října tohoto roku. Nikdo z nás nemůže cestovat v čase a zúčastnit se tak úplně prvního Dne Země ani jakéhokoliv jiného milníku v historii lidstva. Slovy Erica Webba, člena HT z americké Kalifornie „Zpívám o tomto historickém dni. Nechal jsem si ujít pochod Washingtonem po boku Martina Luthera Kinga, pochod Svobody po boku Gándhího. Chci být součástí změny… a moci říct svým vnoučatům… „Byl jsem při tom…“ Při něčem, o čem se budou třeba moje vnoučata jednou učit. Den, ve kterém se Svět spojí v Lásce a Jednotě.“ Děkujeme Eriku za Tvá slova… Přesně jsi vystihl naše pocity. Nyní vás vyzýváme, abyste se připojili k mezinárodnímu konferenčnímu hovoru a celoplanetárnímu posunu, který jím začíná. 

Mezinárodní konferenční hovor na téma Jednota zahájí náš první Mezinárodní den Jednoty 24. října v 10:00 EST (17:00 CET). Zúčastní se také Neale Donald Walsch, velvyslanec OSN Chowdhury (kdo přijal naši Petici Jednoty), Barbara Marx Hubbardová, James Twyman a další podobně smýšlející duchovní osobnosti (jistě vás překvapíme) a v neposlední řadě vedení globálního HT (podrobnosti vám sdělíme brzy, zatím si poznamenejte tuto událost do vašich diářů). Více informací o této a dalších chystaných akcích najdete na našem skvělém novém protálu Mezinárodního dne Jednoty: https://www.global-oneness-day.org/.


Michael Beckwith & Neale Donald Walsch mluví o Mezinárodním dni Jednoty

Toto video je bohužel zatím dostupné pouze v anglickém jazyce.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist