tvoříme svobodný prostor

Zpravodaj světového týmu - červen 2007

31.05.2007 00:00

 

Seznamte se s novou webovou stránkou Humanity’s Teamu

Drazí přátelé,

ten den je konečně tady!

Humanity’s Team právě zahájil provoz své nové webové stránky, o které se domníváme, že je hodnotnější a uživatelsky přátelštější než stránka původní, jež fungovala od roku 2003.

Nová stránka je připravena k beta testování a nás velmi zajímá, co si o ní myslíte.

Jednoduše jděte na www.humanitysteam.org a přesvědčte se sami, o čem tu mluvíme.

Doufáme, že tato stránka bude sloužit nám všem uvnitř HT a že bude pomáhat i těm, kteří se chtějí o našem hnutí něco dozvědět popř. zvažují možnost se do něho zapojit.

Naším záměrem je, aby byla plnohodnotným zdrojem informací pro všechny.

Mezi novými prvky jsou např.:

Pravidelně aktualizované novinky z oblasti Nové spirituality od HT z celého světa

Mezinárodní kalendář akcí a happeningů HT

Informace o programech a službách HT včetně nového projektu Oslava života a kampaň Svět v jednotě

Sekce "Jak se zapojit" (“Get Involved”), kde se každý může dozvědět o nejrůznějších způsobech zapojení se do činnosti HT. Zde budou také brzy vyvěšeny informace o stále rostoucím počtu klíčových dobrovolnických pozic - budeme rádi, když sem zavítáte.

Odkaz na mezinárodní internetový obchod HT, kde je možno zakoupit řadu produktů s novým logem HT

Bude zde i možnost přihlásit se k bezplatnému odběru našich inspirativních emailů týkajících se témat Nové spirituality. Budeme rádi, když se přihlásíte a o této možnosti řeknete i vaší rodině a známým.

Finanční výkazy HT odrážející princip transparentnosti

Velké množství odkazů na nejrůznější organizace a jednotlivce

Stránka bude brzy plně k dispozici i ve španělštině - druhém nejvíce rozšířeném jazyce na světě.

Až budete procházet www.humanitysteam.org, prosím dejte nám vědět o jakémkoliv problému či chybě, které mohly uniknout naší pozornosti. Také budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu o tom, jak by se naše stránka dala ještě více vylepšit.

Jak víte, účelem našeho hnutí je komunikovat a uplatňovat princip naší jednoty - naší jednoty s Bohem a životem v globálním měřítku tak, aby se chování lidstva mělo možnost změnit způsobem, který tomu odpovídá. Na vaše podněty budeme čekat na websitefeedback@humanitysteam.org .

Naše zvláštní díky za práci na vývoji této stránky zde posíláme projektovému manažerovi a našemu příteli Jerrymu Sanchezovi, designerovi Trevoru Thomasovi z Lightwerx Media a programátorovi Marcovi Carvalhovi z SoulRae Studios, manažerovi HT pro web a IT Chipu Cooperovi, koordinátorovi péče o "členskou základnu" Ejvindu Jacobsenovi, mezinárodnímu koordinátorovi HT Stevovi Farrellovi a všem ostatním, kteří se podíleli na vytvoření tohoto nového portálu!

Doufáme, že se vám bude líbit a dobře sloužit, Humanity’s Teame a Nová spiritualito!

s láskou,

Gerry Harrington

Mezinárodní koordinátor pro komunikaci

5 000 lidí zažilo jednotu během turné HT

Okolo 5 000 lidí na šesti kontinentech poznalo jednotu na vlastní kůži během turné HT "Svět v jednotě", které trvalo celých 39 dní a bylo prvním projektem v rámci širší pětileté „Kampaně jednoty“.

“Cítili jsme dotyk Boha,” řekl koordinátor japonského HT Masashi Kawakami poté, co proběhla japonská část turné.

“Byla to energie, která nemizí, ale která s námi bude navždy,” nechal se slyšel kytarista a zpěvák Wilson Noble, jehož vystoupení bylo součástí turné ve Velké Británii.

Od Aucklandu, na Novém Zélandu po Vancouver v Kanadě, mělo naše turné jediný, vše-transformující účel -  deklarovat, vyjádřit, naplnit a zažít naši jednotu.

Od “satsangů,” neboli “setkání posvátné pravdy” až po rumunskou duchovní hip-hop hudbu či lidi objímající se před Frankfurtskou finanční burzou, tisíce účastníků ze všech oblastí života - včetně makléřů - poznalo na vlastní kůži požehnání jednoty  a krásu své individuality. 

SPOLEČNĚ TVOŘÍME

To vše bylo umožněno díky snaze jednotlivců a malých týmů HT, které spolu po mnoho měsíců pilně spolupracovaly na vytvoření těchto úžasných, synergických happeningů v každém městě (někde dokonce i celých duchovních festivalů)

Jak to kdysi vyjádřila americká kulturní antropoložka Margaret Mead: “Nikdy nepochybujte, že malá skupinka obětavých, odhodlaných lidí dokáže změnit svět. Ve skutečnosti je to ten jediný způsob, jak změna přichází.”

Mezi hostitele turné patřili Juanita McKenzie na Novém Zélandu, Koji Sasagawa a Masakazu Sanada v Japonsku, Maria Ribeiro Ferreira v Portugalsku, Steliana Burlacu v Moldávii, David Kirby ve Anglii, Claudia Christine Pieper a Thomas Dachsel v Německu, Anna-Mari Pieterse v Jižní Africe, Ciro Gabriel Avruj v Argentině, Anne Alba v USA a Rene Beauchamp v Kanadě.

“Odvaha, vize, plánování, emocionální síla, přesvědčení, finanční oběti a osobní odpovědnost, které tito lidé vložili do organizace celého truné jsou nepopsatelné,” řekl mezinárodní koordinátor HT Steve Farrell, který cestoval po světě po tomto turné spolu se zakladatelem HT Nealem Donaldem Walschem.

Koordinátorkou samotného turné byla Nancy Seymour, která “po dobu jednoho roku žila, jedla, spala a dýchala pouze tímto turné,” napsal Steve ve svém e-mailu po jeho skončení.

LIDÉ DOJATÍ AŽ K SLZÁM

Neale “má schopnost působit na obecenstvo neobyčejným způsobem, někdy je tím dojme až k slzám,” řekla Maria o akcích uskutečněných v Portugalsku. Také “Stevova řeč byla velice dojemná,” uvedla dále.

„Na konci posledního happeningu portugalské části turné nás lidé odměnili mohutným aplausem, který ne a ne přestat,“ řekla dále Maria. „Tleskali nám, zatímco Neale pokračoval ve své řeči, tleskali tomu, jak malá skupina odhodlaných lidí dokáže změnit svět. Tleskali ještě během oficiálního závěru.“

Lidé, kteří se turné zúčastnili, o něm mluvili podobným způsobem ve všech zemích.

“Byly tam radostné výkřiky, štěstí, shromáždění zájemců o HT, byla zde atmosféra toho, že vše je možné ve světě, kde se často cítíme tak, jakoby nebylo možné vůbec nic,” napsal Steve ve svém emailu.

Také Neale napsal na svém blogu (www.cwgblog.com), že je mu stále více jasné, že lidé po celém světě jsou nyní zralí vyslechnout poselství Nové spirituality — i v zemích nábožensky tak odlišných jako je např. Moldávie.

"Stále více lidí se otevírá novým náhledům na Boha - a tedy novým náhledům na život,” uvedl zde.

PĚTILETÁ KAMPAŇ JEDNOTY

Turné bylo prvním krokem širší pětileté „Kampaně světové jednoty“ zaměřené na podporu celosvětového přijetí principu "jednoty v rámci diverzity" jakožto naší hlavní společenské hodnoty.

HT se také momentálně chystá zahájit provoz internetového portálu světové jednoty, který bude postupně naplňován a obohacován nejrůznějšími informacemi a nástroji organizace jednotlivců po celém světě.

HT vede svět k uvědomění si jednoty všeho lidstva a všeho života - a k uplatňování tohoto principu na naši každodenní realitu.

Rozšiřujeme bezpodmínečnou lásku po Evropě

Osm evropských národních Humanity’s Teamů brzy zahájí své „Turné bezpodmínečné lásky,“ které se bude po dobu jednoho měsíce snažit sdílet zážitek lásky s „kýmkoliv, koho potkáme“ po západní a východní Evropě.

Turné, které je naplánováno na 1. až 30. července a jež bude mít podobu autobusového jízdy po Evropě s 10 až 20 lidmi na palubě, začíná 1. července v dánské Kodani. Poté se 6. července přesouvá do Berlína, 7. - 8. července do Prahy, 13. července do maďarské Budapešti, 15. července do švýcarského Bernu a 20. července do Štrasburgu ve Francii. Turné má dle plánu skončit v anglickém Glastonbury 22. července a welšském Carmathenu 24. července (kde se dle legendy narodil slavný čaroděj Merlin). 

Na poslední zastávku turné bude poté navazovat čtyřdenní Setkání přátelství v jižním Walesu. Poté turné definitivně skončí v místě svého začátku - v Kodani, 30. července.

Více informací můžete najít na www.unconditionallovetour.eu.

“Jsme jednoduše skupinka lidí z celé Evropy, kteří se setkávají, aby vyjádřili a zažili pocit bezpodmínečné lásky,” řekl Ejvind Jacobsen, koordinátor dánského HT a zároveň mezinárodní koordinátor pro péči o členskou základnu HT.

“Už jsme ten pocit zažili mnohokrát na Friendship gathering po celé Evropě a nyní chceme přilákat pozornost k myšlence bezpodmínečné lásky jako takové - která je skryta v každém z nás - a to v daleko větším rozsahu, prostřednictvím setkávání se s obyčejnými lidmi po celé Evropě,” říká Ejvind.

V každém městě se „soustředíme na zážitek bezpodmínečné lásky, radosti, štěstí, vděčnosti a budeme oslavovat to, že jsme všichni jedním, že jsme všichni navzájem propojeni – že „ty“ a „já“ jsme jedno“ řekl Ejvind.

Akce připravované pro každou zastávku turné jsou např.:

Kampaň „objímání zdarma,“ ve které dobrovolníci nabízí kolemjdoucím zážitek lidského objetí. „Někteří lidé jsou zpočátku skeptičtí, ale pak je pohltí pocit štěstí a radosti,“ řekl dále Ejvind.

Jóga Smíchu – složená z jednoduchých, uvolňujících cvičeních, založených na smíchu. Tato cvičení dávají zúčastněným pocit „dynamické meditace“ a zlepšují jejich zdraví a psychickou pohodu.

Andělská sprška, jež spočívá ve vyjadřování soucitu, léčivé energie, podpory, lásky a uznání lidem, kteří pomalu prochází uličkou tvořenou ostatními účastníky. Tento zážitek dává těm, kteří ho prožijí, pocit bezpodmínečné lásky,“ říká Ejvind.

Turné bude dle Ejvinda také obsahovat „cokoliv dalšího, co nám bude připadat vhodné k vyjádření bezpodmínečné lásky.“

“Uvědomujeme si, že myšlenka vyjadřování bezpodmínečné lásky je něco neobvyklého a tedy očekáváme, že projekt vzbudí velký zájem” řekl také.

Více informací najdete na www.unconditionallovetour.eu nebo kontaktujte Ejvinda na ejvind.jacobsen@humanitysteam.org nebo (+45) 22 79 80 90.

Program Oslava života vchází do třetího měsíce své existence

od MARIE RIBEIRO FERREIRY

Program oslava života, který úspěšně oslavil tři měsíce od svého zahájení, se brzy rozroste o další skupinu účastníků.

Týdenní radostná setkávání začala 19. dubna ve čtyřech zemích - České republice, Německu, Portugalsku a USA. Jak nám sdělili samotní facilitátoři, odezva veřejnosti v těchto zemích je skvělá.

„Lidem se tato setkání velice líbí“ řekla Markéta Potměšílová, facilitátorka z Prahy, která je zároveň koordinátorkou HT Česká republika.

„Program Oslava života je jedním z mnoha úžasných HT nástrojů, který podporuje a rozvíjí jak osobní rozvoj jednotlivce, tak celé skupiny. Umožňuje potkání se a následné prožívání esence radosti v každém našem okamžiku. Jsem velice ráda, že i Česká republika může být hned od začátku při tom!“ řekla dále.

Jeden účastník programu v Hamburgu nedávno napsal facilitátorce Anke Blaue, že předtím "jen procházel svým životem, místo toho, aby ho oslavoval”. Ale tato 90-ti minutová setkání zcela změnily jeho náhled a "probudily v něm intenzivní radost a prožívání života".

Setkání, která organizuji já v Lisabonu, jsou velmi podobné - jednoduše skvělé! Skoro tucet lidí přichází - všichni přesně načas - a já jsem ohromená tím, kolik do těchto setkání dávají, jejich ochotou sdílet své myšlenky a city způsobem, který přináší harmonii celé skupině.

Účastníci mi říkají, že cítí radost, lásku, přijetí, požehnání a vděčnost. Na setkání jsou vidět jejich úsměvy i nadšení.

Každý přinese něco k jídlu či pití a užíváme si krásy vzájemného sdílení. Je to úžasné - nikomu se nechce na konci odcházet! Před naším prvním setkáním jsme se dívali na film Hovory s Bohem, cítili jsme, že to bylo správné rozhodnutí.

Setkání ve více než 20 dalších městech - v Evropě a severní i latinské Americe jsou plánovány na září.

PRŮBĚŽNÝ TRÉNINK A PODPORA

Tým pro vzdělávání a duchovní rozvoj, který prostřednictvím tohoto programu už vychoval 10 nových facilitátorů, nyní přijímá přihlášky pro další kolo, které má začít už tento měsíc.

Poté, co jejich osm týdnů v programu skončí, facilitátoři obdrží svůj balíček podpory, který obsahuje podrobnou příručku a propagační materiály.

Nadále ale budou dostávat i další podporu prostřednictvím telekonferencí, kde budou diskutovat o nadcházejících událostech, sdílet svoje zkušenosti, bude prostor i pro otázky a pro obohacení svých facilitátorských dovedností.

Tyto podpůrné telekonferenční hovory jsou obecně zajišťovány programovou ředitelkou vzdělávacích programů nadace ReCreation Joannou Gabriel a mnou v rámci mé funkce v Týmu pro vzdělávání a duchovní rozvoj spolu s občasným přispěním Neala Donalda Walsche.

Pokud vás tento program zaujal a zvažujete, že byste také rádi moderovali a facilitovali tato radostná skupinová setkání, zkontaktujte prosím Dimitru Bouru, mezinárodní koordinátorku vzdělávání a duchovního rozvoje na dboura@otenet.gr.

Maria Ribeiro Ferreira je mezinárodní koordinátorkou Týmu HT pro vzdělávání a duchovní rozvoj.

Chcete se stát facilitátorem programu Oslava života?

Pokud se vám zalíbila myšlenka duchovní podpory skupinky lidí, kteří chtějí zažít radost z Nové spirituality, potom prosím zvažte možnost stát se facilitátorem programu Oslava života.

Co je setkání Oslavy života?

Je to 90-ti minutová příležitost setkat se ve jménu Nové spirituality a zažít "cenné okamžiky, kdy se lidé z různých životních oblastí setkají, aby zažili naši největší radost - radost vzájemné jednoty," jak uvedla Maria R. Fereira.

Tato společná setkání obsahují například:

  • moderovanou diskusi na duchovní téma

  • chvíli "duševního vhledu," kde lidé upřímně vyjadřují, jak se cítí po této diskusi a jakým způsobem je relevantní ve vztahu k jejich každodenní realitě

  • sdílení novinek o akcích HT a dění v jednotlivých týmech

  • speciální prožitek na konec

Jaká jsou kritéria pro výběr facilitátorů?

  • zájem a nadání pro oblast vzdělávání a coachingu

  • přístup k telefonu a e-mailu

  • schopnost plynného mluveného i psaného projevu a porozumění v angličtině (alespoň dokud nenabízíme program i v jiných jazycích)

  • zkušenost s facilitací programů typu osobního rozvoje alespoň po dobu jednoho roku

  • odhodlání a snaha o duchovnímu

  • soulad s vizí a směřováním HT

  • schopnost vést lidi

Jak jsou facilitátoři školeni?

Telefonní a internetový trénink umožňuje budoucím facilitátorům naučit se, jak jasně, stručně a výstižně sdělovat principy Nové spirituality a moderovat chvíle "duševního vhledu".

Speciální trénink na principu krok za krokem trvá osm týdnů. Skládá z dvou hodinových bloků týdně doplněných internetovými cvičeními.

Poplatek za program je 240 USD pro účastníky z USA a Evropy a 180 USD pro ty z Kanady, Mexika, Austrálie a Nového Zélandu. U týmáků v zemích se slabšími měnami ve vztahu k dolaru, bude uvažováno o snížení tohoto poplatku. 

Splátkové kalendáře a stipendia jsou k dispozici.

Tyto podpůrné telekonferenční hovory jsou obecně zajišťovány programovou ředitelkou vzdělávacích programů nadace ReCreation Joannou Gabriel a mezinárodní koordinátorkou Týmu pro vzdělávání a duchovní rozvoj Marií Ribeiro Ferreirou.

Pro další informace a pro přihlášení . . .

prosím zkontaktujte Dimitru Bouru na dboura@otenet.gr .

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist