tvoříme svobodný prostor

Setkání krásných duší - Monte Lope 1.- 3.června 2012

06.06.2012 20:14

Do poslední chvíle jsme nevěděli, kolik nás do malebné kopaničářské vesnice Lopeník v Bílých Karpatech vlastně přijede, také počasí bylo nejisté. Nakonec se nás sjelo rovných dvacet, včetně tří dětí (jedno dosud v bříšku) a jednoho psíčka. Příroda nás přivítala přívalem deště, pršelo i během celého víkendu, kdykoliv jsme však potřebovali „pěkné“ počasí, ochotně nám vyhověla. Tak tomu bylo během sobotní celodenní vycházky přes Lopenické sedlo na rozhlednu na Velkém Lopeníku, stejně jako v sobotu večer, kdy byl naplánován oheň.

Program byl tentokrát velmi volný, o to víc spontánní a hravý, důkazem je například tvoření živých soch během zastávky na Velkém Lopeníku nebo společné objímání rozhledny. Eva Světlana Vencálková se ujala ranního cvičení, Majo nás potěšil domácími sirupy, Eva Janoušková svými batikovanými tričky, při jejichž tvorbě jí aktivně pomáhal také manžel Peter. Od Mirka přišlo obdarovování v podobě překrásných parafínových svící. Děti průběžně obdarovávaly všechny přítomné svým smíchem a hravostí. Lenka překvapila skvěle připraveným pohybově tanečním programem, Laco otevřel téma „Ideální partnerství.“

O milé zpestření programu se postaral Marek Gonda z blízké Komně, kterého jsme přizvali, aby nás zasvětil do tajů bubnování na šamanské bubny a hru na koncovky, jejichž je zručným výrobcem. Skvěle připravený program spolu se skutečností, že přestalo pršet a mohli jsme se sesednout kolem planoucího ohně, nadchl všechny přítomné. Pomyslným zlatým hřebem byla tradičně Ulička lásky, která přišla na řadu v neděli odpoledne. Silné dojmy z celého víkendu způsobily, že jsme se dlouho nemohli rozloučit, stále bylo co povídat, stále bylo koho objímat.

Děkuji touto cestou všem zúčastněným za vytvoření krásné plynoucí energie, za vzájemné sdílení a prožívání a velmi se těším na další setkání s Vámi i všemi dalšími zájemci o společné bytí v Jednotě.

Michal Čagánek


Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika


Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist