tvoříme svobodný prostor

Reflexe z veletrhu neziskových organizací

15.05.2012 18:39

HT ČR se v pátek 11. 5. 2012 poprvé zúčastnil veletrhu neziskových organizací NGO market.

Ve spolupráci s o.s. Centrum pro integraci dětí (CID) Pecičkahttps://www.volny.cz/pecicka-cid/- jsme mohli sdílet stánek a prezentovat současné aktivity hnutí HT ČR, a to konkrétně akce Procházky mystickou Prahou, seminář Dare to Dream, oslavy Dne Jednoty, Stretnutie Krásných Duší na Monte Lope, semináře Diany Freiové a cyklus přednášek Vlasty Čudanové. Prezentace aktivit proběhla v podobě letáčků a díky půl dennímu osobnímu zastoupení (David, Diana) 8-10/14-16. 

 Zde jsou naše hlavní reflexe:

1. Uvědomili jsme si, že se dá ještě více začít spolupracovat s neziskovkami v ČR a že je to jedna z cest, jak si finančně zajistit spolupráci na nových projektech.

2. Prezentace HT ČR z let 2009 a 2010 nebyly nakonec na veletrhu uvedené, protože spadají do kategorie Volnočasové aktivity, jenž nebyla prioritou letošního ročníku.

3. Nebyli jsme dostatečně připraveni, tj. na akci jsme podnikli na poslední chvíli minimální přípravy – chyběla podpůrná videa, plné zastoupení o.s. v rámci celého veletrhu (2 dny), toť však poučení do budoucna /následující bod/

4. Pro příští rok – navrhujeme toto zlepšení: širší tým spolutvůrců (P.R., fundraiser, marketing, event coordinator, project manager, technical support včetně fotografa….), alespoň půl roku času na přípravu plus ujasnění záměrů a cílů. Nabídky aktivit pod HT neměly formálně sjednocenou formu, ale přesto byly zajímavé a lidé si letáčky brali.

5. Hlavní výstup k zamyšlení: není ujasněná cílová skupina pro naše aktivity. Možná, že je to až příliš široké spektrum duší, kterému svoji činnost chceme nabízet.

6. Další postřehy: jako o.s. můžeme nabízet místa pro dobrovolníky, studenty, praxe, a to s tím, že pak poskytneme reference, jak na lokální, tak i na mezinárodní úrovni. Byli jsme např. osloveni slečnou, která by ráda pomáhala v Jižní Africe (impuls k oslovení jihoafrického HT na nadcházející Světové Radě) – a totéž bychom mohli nabídnout na oplátku do Afriky (že by tady někdo pomáhal v našich řadách).

7. Z časových důvodů jsme se nezúčastnili konference o udržitelném rozvoji a možnostech financování společných projektů, přesto nám byl poskytnut kontakt s možností organizovat společné a financované projekty v rámci Visegrádského fondu. Zde je odkaz pro zájemce, který by chtěl s podobnou aktivitou pomoci či se ujmout koordinace nějakého projektu: https://visegradfund.org/grants/ (https://visegradfund.org/grants/) Zatím jsme oslovili rakouský tým, který je kterémukoli našemu nápadu velmi otevřený!

8. Pro nás hlavní reflexe: mít zástupnost v průběhu akce, která je časově náročná a vyžaduje přítomnosti min. 2 lidí 10 hod denně v rámci veletrhu!

V každém případě jsme nesmírně vděčni za tuto úžasnou a důležitou zkušenost, tj. za všechna poučení pro podobné akce a příští rok! HT se tímto způsobem může silně zviditelnit, což považujeme za důležité! Spolupráce s CID Pecička bude pokračovat. HT ČR bude mít členské zastoupení v tomto o.s.  Předběžně plánujeme další spolupráci,  např. oslavu Dne Jednoty v říjnu 2012.

 

Těšíme se na jakékoli Vaše sdílení!

 S vděčností v srdci Vás zdraví

 Diana a David, Váš koordinátorský tandem

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist