tvoříme svobodný prostor

Planeta pro Život

17.06.2007 00:00

záměr: Chci žít na planetě s nejlepšími podmínkami pro život

Svět kolem nás se mění a my máme strach ze změn. Věci už nejsou takové, jaké byly dřív a my máme strach, že jsou horší. Nevíme, co nás čeká a tak se bojíme budoucnosti. To, čeho jsme se báli včera, dnes prožíváme. To čeho se bojíme dnes, prožijeme zítra. Naší přirozenou reakcí je obrana toho, co mizí a boj proti tomu, co přichází. A to, co nastává, je veliké a mocné a my tak malí a bezbranní. Máme vůbec naději něco změnit?

Pokud chceme změnit něco tak obrovského jako je svět, zemské klima nebo celá civilizace, musíme použít ty nejmocnější nástroje, které nám byly dány a musíme je používat nejlépe jak dovedeme. Nic menšího nefunguje. Darovali jsme si úžasnou příležitost stát se mocnými a dovednými ve svých životech. Ta změna totiž začíná v nás, v našich srdcích, vstupuje do našeho vědomí a mění naše záměry a činy. Záměry a činy jsou ty nástroje, co už máme, naučme se je tedy používat tak, aby tvořily to, co chceme. Jeden záměr je nepatrný, jeden čin je maličký, ale když se spojí tisíce a miliony záměrů a činů, vznikne něco mnohem většího, než je jejich prostý součet.

Stále si pokládáme dvě otázky: co cítím? a co chci? Odpovědi na ně nás navigují životem, nasloucháme tomu, co odpovídají druzí a tvoříme společný záměr. Společné záměry a společné činy, to je ta moc, ta síla, ta energie, ta naděje, které nám byly dány. Použijme je.

Vesmír je stroj na záměry, vhodíš záměr, vypadne výsledek. Pokud nevíme, co od vesmíru očekáváme, výsledky, které nám vesmír vrátí se nám možná nebudou líbit. Proto je nutné si přesně uvědomovat, co od vesmíru chceme, jaké záměry mu posíláme. Pokud jsou naše záměry nepřesné, v rozporu s jinými záměry nebo nevědomé, tvoříme něco, co nechceme. Takto jsme se záměry pracovali dosud a vytvořili jsme chaos, války, klimatické změny, nemoci, chudobu, bolest. Ale už si to uvědomujeme, už víme, že to můžeme dělat jinak. Můžeme vytvořit svět bezpečí, míru, zdraví, bohatství, radosti a lásky na planetě, která podporuje Život.

Záměr je začátek.

    1. Vše, co je v záměru, je vytvořeno
    2. Vesmír nezná předponu ne-
    3. Záměr je o mě/ o nás
    4. Záměr je realizovatelný, jen pokud je živý
    5. Zaměř se na výsledek
    6. Každá podmínka je omezením
    7. Věř svému záměru
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist