tvoříme svobodný prostor

Obejmi změnu - Mladá Boleslav

16.03.2009 21:12

Již delší čas je naším přáním ukotvit více Kruhy srdce v Čechách. Po lednovém semináři s Christianem se proto zrodila myšlenka vytvořit projekt, které umožní více lidem poznat Inteligenci srdce a to, co se dá zažít v Kruzích. Nazvali jsme ho Obejmi změnu. Úvodní seminář tohoto projektu se uskutečnil 14.-15.3.2009 v Mladé Boleslavi. Příjemné útočiště jsme nalezli v centru Sirrah Natura.

Program začínal přednáškou, kde Christian představil Inteligenci srdce širšímu okruhu zájemců, v menší skupině jsme pak šli do větší hloubky. Těmito aktivitami vlastně připravujeme zázemí pro velký seminář, který se uskuteční koncem dubna na Borovici.

A kam nás Inteligence srdce vedla tentokrát? Muži a ženy, ženská a mužská energie. Tohle se stalo tématem našeho víkendu, protože otázky jak se spojit s mužskou silou nebo jak kontaktovat tu ženskou, jsou spojeny s tím, kým skutečně jsme. Odpovědi společně hledalo 8 mužů a 6 žen.

POLARITA - to je to slovo, které charakterizuje mužskou a ženskou energii. Polarita vychází z celistvosti, která se přirozeně projevuje ve více formách. Tohle jsme si často uvědomovali a to nám pomáhalo v propojení jak se sebou samými, s ženskou nebo mužskou částí, tak v propojení mezi námi. A tím jsme tvořili bezpečný prostor pro sebeobjevování. Polarita se velmi liší od duality. Dualitu vytváří soudce v naší myslí, který vedle sebe staví dvě energie a buď je smíchává nebo je vede do konfrontace, tak vzniká buď amorfní šeď nebo válka. Polarita naopak ty dvě energie odděluje a tvoří mezi nimi napětí a romantickou lásku, a tok energie od jednoho pólu k druhému vytváří životodárný proud.

Uvědomovali jsme si, že s energií nám vlastní se každý musí spojit sám, žádný druhý člověk nám nepomůže ani neporadí, jak to udělat, nikdo to nemůže udělat za nás. Jediné, co jeden pro druhého můžeme udělat, je vytvořit bezpečný Kruh, kde se můžeme postavit čelem svým strachům a s pomocí Inteligence srdce najít svou odvahu.

A tak jsme byli svědky toho, jak muži pronikají do své mužské energie nebo ženy do své ženské, a jak tenhle proces pomáhá všem přítomným najít harmonický střed naplněný laskavostí, respektem a radostí.

Často bylo úchvatné sledovat až uměleckou souhru těch energií, když napětí vycházející z polarity mužské a ženské energie tvořilo souzvuk hlasů nebo moře doteků. A když jsme do toho šli naplno a náš křik vycházel až z naší podstaty, uvědomovali jsme si, že nemáme žádné limity. Ta ženská energie, nabitá životem a život dávající, probouzela muže. A muži svou přítomností a jasností svých záměrů tvořili prostor důvěry pro ženy, které se mohly rozzářit.

 


Vyhledat další podobné snímky na: Humanity's Team Ceska republika
S každou další zkušeností si uvědomujeme, jak mnohovrstevnatým a neohraničeným procesem Kruh srdce je, na jedné straně semináře, na druhé malé skupinky přátel a pak něco mezi, mimo nebo nad tím. Procházíme teď v týmu tvůrců a organizátorů procesem hledání cesty života, hledáme způsoby jak realizovat to, co tryská z našich srdcí, jak z toho bezpečného prostoru mezi námi vytvořit Novou Zemi. Jsme teď někde uprostřed procesu, někde v Horních Kotěhůlkách, když jedeme z Prahy do Vídně, a často netušíme, kudy dál. Tak jedeme tam, kam nás srdce táhne, zaměřujeme svou pozornost a energii na nejkrásnější představu o našem životě a s důvěrou ve Vesmír se necháváme unášet proudem života.

Takže příští zastávka je na Borovici, těšíme se na Vás.

 

 

Zpět

Diskusní téma: Obejmi změnu - Mladá Boleslav

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist