tvoříme svobodný prostor

O Nové Zemi a projektu její tvorby

01.05.2008 10:50

 

Prvním naším krokem na Novou Zemi je, že hledáme odpovědi na otázky smyslu naší existence. Kým jsem? Co miluji? Co chci ve svém životě dělat? Co mě dokáže naplnit nekonečným štěstím a blažeností?

Naše odpovědi jsou na jednu stranu velmi podobné, ale každý máme své vlastní: Miluji…to nebo ono. Jsem …tím nebo oním. Chci dělat…tohle nebo tamto. Nekonečným štěstím mě naplní, když prožiji ….toto nebo ono. Miluji – Dělám – Žiji – Tvořím – Jsem. V tomhle jsme stejní, ale lišíme se náplní. A když své konkrétní odpovědi najdeme, v druhém kroku hledáme způsoby, jak prožít a realizovat to, co máme v sobě, jak žít svůj život podle našeho vnitřního přesvědčení.

Třetím krokem je realizace, přímý prožitek. Ušli jsme dlouhou cestu a dorazili na místo, kde je možné prožít vše, co máme v srdci, na Novou Zemi. Když známe odpovědi, tak to prostě můžeme začít dělat.

Hodně z nás ale žije v přesvědčení, že nemáme čas věnovat se tvoření Nové Země, že musíme pracovat jinde a vydělávat peníze na živobytí. Proto vymýšlíme Projekt Nové Země, který nám umožní tuhle iluzi překonat a přinese tvůrcům reálné peníze do života za práci, kterou děláme s láskou a nadšením, místo toho, abychom ztráceli čas děláním něčeho, co nás nebaví. Smyslem Projektu je vytvořit Novou Zemi prostřednictvím koordinované práce vzájemně propojených lidí.

Co je konkrétní náplní práce Projektu? Jak přesně tedy Novou Zemi tvoříme? Odpovědi na tyhle otázky nejsou předem dány. Mezi námi není nikdo, kdo druhým říká „musíš dělat tohle“ nebo „měl bys dělat tamto“, zde na Nové Zemi každý dělá to, co mu srdce velí. Klademe si ale navzájem otázky: jak chceš podpořit tvorbu Nové Země? Jakou práci, která tě baví a kterou miluješ, chceš pro Novou Zemi vykonat? Co z toho, co umíš, pomůže druhým lidem realizovat jejich sny?

Na Nové Zemi žijeme v systém vzájemné podpory, prostřednictvím kterého si přitahujeme prostředky pro naší práci. A tenhle systém používáme i v Projektu Nové Země. Systém vzájemné podpory je postaven na uvědomění, že bohatství je tvořeno prací lidí, nikoliv ziskem. Jeho principem je, že peníze jsou tvořivé jedině tehdy, když jsou v pohybu, a proto je v pohybu udržujeme. Tím, že se peníze mezi námi rychle pohybují a podporují naší práci, dokážeme akumulovat bohatství, které následně podporuje život všech lidí na Nové Zemi. Když lidé dělají to, co je opravdu baví a nemusí dělat nic, co je nebaví, je jejich práce vysoce efektivní, obzvlášť když mají zpětnou vazbu, jak si jejich práce cení druzí.

Projekt Nové Země je právě narozené miminko, které hýčkáme ve svých srdcích, známe jen málo konkrétních odpovědí, je to energie, které se zatím jen zlehka dotýká povrchu Země a čeká nás ještě spousta práce a potřebujeme ještě mnoho inspirace. A je v něm místo pro každého.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist