tvoříme svobodný prostor

Na jednom člověku záleží

21.08.2008 10:35

 

Od světového koordinátora Steva Farrella

Někdy se lidé ptají: "Čeho vlastně může jeden člověk dosáhnout?" "Je to vůbec možné?" a také "A pokud ne, proč se vůbec o něco snažit?!"

Moje empatická odpověď je: "Ano". Vše vždy začíná jedním člověkem, který má odvahu a svým životem ukazuje, jak vypadá změna v praxi. Tito lidé pak dodávají odvahu i ostatním. Mahátma Gándhí byl takovým člověkem. Martin Luther King Jr. byl takovým člověkem. Ježíš Nazaretský také. Albert Einstein také. Seznam je příliš dlouhý na to, abychom se o něj zde pokoušeli, ale chceme říct, že věříme, že i vy můžete takovým člověkem být.

Proč něco takového říkám? Říkám to proto, že Humanity’s Team je o tom, stát za tím, čemu věříme a veřejně to deklarovat nikoliv jako pouhé tvrzení, ale jako pravdu, podle které také žijeme. Že jsme všichni jedno. Není to o tom sedět doma. Je to o tom, stát za tím, čemu věříme. Vyžaduje to přesvědčení založené na hlubokém rozmyšlení. Vyžaduje to silné odhodlání. Většina lidí, se kterými se v HT potkávám, odpovídají tomuto popisu. Věří, že nastal čas jednat a že nemůžeme již čekat na ostatní, až něco udělají, musíme jít kupředu a být změnou, kterou si přejeme vidět. Samozřejmě každý z nás toto vyjadřuje svým vlastním unikátním a autentickým způsobem. Každý jdeme kupředu v naší vlastní pravdě. 

Chtěla bych vás vyzvat k tomu, abyste udělali další krok kupředu ve vaší vlastní pravdě. Právě jsme dokončili stránku  "Iniciativy duchovního aktivismu" na našem webu tak, aby každý, kdekoliv na světě, mohl být duchovním aktivistou kdykoliv, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Všechno, co je třeba, je přístup k počítači a internetu. Pak i jediná osoba může mít obrovský dopad. Pokud máte chvilku, můžete se podívat na https://humanitysteam.org/spiritual-activism a poznáte, o čem mluvím.

Za hruba 15 minut, jedna jediná osoba může inspirovat lidi na celém světě, podepsat petici, která se snaží vytvořit nový svět založený na jednotě a přidat se k virtuálnímu společenství, které spojuje duchovní aktivisty na celém světě. Zde jsou některé věci, které můžete na této stránce udělat:

Podepsat Petici Jednoty

Poslat povznášející email požehnání svému příteli či rodině

Připojit se k našemu globálnímu společenství Jednoty

Poslat email požehnání Dalajlámovi, arcibiskupovi Desmondovi Tutu a OSN

Poslat email požehnání Evropské unii a Radě OSN pro lidská práva

Poslat email požehnání Světovému kongresu víry

Sdílet s námi vaše bohatství, moudrosti či práci

Pokud momentálně čas nemáte, můžete zvážit, zda si nechcete tuto stránku vytisknout či poznamenat do svého diáře a v budoucnu, až budete mít víc času, tyto nástroje duchovního aktivismu využít [make hyperlink to the landing page from “spiritual activism tools”].

Když přijmeme, kým skutečně jsme a stojíme za tím, čemu opravdu věříme, je to nesmírně posilující. Dáváme energii všem, se kterými přijdeme do kontaktu. Pokud toto učiníme společně a zároveň, staneme se mocným hnutím, které je opravdu schopno změnit svět.

Na jednom člověku záleží nesmírně. Když přijmeme osobní odpovědnost a rozhodneme se být tím jedním člověkem v našem okolí, který vystoupí, možná budeme překvapeni. Protože svět brzy pochopí, že jsme vskutku „všichni jedno“ a dny, kdy jsme pouze snili o novém světě pro naše děti, bude u konce. Ten den nastane. Nebudeme už snít, ale tvořit a zrodí se nová Země. Ten den přichází. O tom je Humanity’s Team!

Děkuji vám všem za to, co děláte pro své okolí, zemi a celý svět.

S veškerou mou láskou a vděčností za váš duchovní aktivismus,

Steve

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist