tvoříme svobodný prostor

HT v Africe 9. - Očima Markétky

27.04.2009 20:43

Krásný dobrý den HT přátelé,

letí k Vám další zásilka pozdravů, stále ještě z Jižní Afriky.

Za chvíli se také s některými z Vás uvidím, tak se moc těším na naše osobní sdílení. Tak i mak, jak ale všichni víme, není nad osobní prožitek, kterých máme naštěstí všichni spousty, tak máme z čeho čerpat.

Ty naše byly tentokrát opravdu dobrodružné. Hned při našem odletu to začalo.

Pilot byl asi nějak závodně naladěn, tak mi náš start připomínal vzlétnutí rakety. Ne, že bych už v některé letěla, ale takhle podobně si to představuji Bylo to tak strmé stoupání, že se nám v kabině nestačil hned vyrovnávat tlak, tak bych moje pocity mohla připodobnit k: těsně před tím, než jsem málem omdlela jsem viděla dlouhý tunel a na konci světlo...... Díky turbulencím, které byly také pěkně vydařené, jsme měli zásobu jídla a pití na šatech až do příjezdu na hotel.

Ještě, že toto sdílení nečte moje babička, protože o střelbě na hotelu bych Vám tady vyprávět už vůbec nemohla.... Následná krádež kreditní karty našeho kamaráda Randala z USA byla pak naštěstí spíše lstivá, než násilná. No myslíte si, že Vám někdo chce pomoci s výběrem z bankomatu, o on už zatím peláší s Vaší kartou kamsi do neznáma.

To bylo z tohoto soudku ale vše a jinak naše setkání s místními obyvateli, přestože JAR je jednou ze zemí s největší násilnou kriminalitou, bylo velice příjemné. Lidé tu jsou moc milí, usměvaví a netahají Vám z kapes bakšiš za každou cenu  

J

A zvířata také tak. I když při procházce buší se o to spíše modlíte, když víte, že každou chvilku můžete potkat slona, hrocha, černou mambu, lvi a.... a taky že jo! Už jsme byli na cestě zpět z jednoho národního parku, přijíždíme k jednomu velkému stromu a tu si říkám: od kdy lezou antilopy po stromech, no a hned na to, je Vám jasné, že od té doby, od kdy si je tam schovávají a hlídají leopardi. Páni a dámy, být jen takový kousek v otevřené přírodě od tak statného zvířete je vážně....hmmmm třeba jako přejít přes rozpálené uhlí.....taaaaak třeba na naší HT dovolence....

J

Mají tu také spousty brouků, které lehce potkáte při cestě na večeři, které jsou větší než Vaše dlaň. Nemůžete nechávat otevřená okna, nebo díky návštěvě opic, nemusíte najít vše na svém místě. Sem tam Vám také při obědě uloupí housku, nebo vypijí kolu.
To vše a ještě mnohem více jsou jistě velice obohacující zážitky, nad kterými pro mne ale téměř vždy vede osobní setkání s lidmi, které mám ráda, se kterými jsem ráda akteří mají rádi spousty věcí, jako já... no třeba HT  

Máme mnoho nových podnětů, projasnění, řádku záležitostí na projednání s naším českým HT a také spousty srdečných pozdravů a díků pro nás/Vás z celého světa, tedy ze 14 zemí.

Steve Farrell - koordinátor světových koordinátorů, několikrát vyjadřoval opravdu hlubokou vděčnost za inspiraci, která k němu z českého HT přichází a to samozřejmě nejen od představitelů, ale hlavně od lidí, týmáků samotných, což je naprosto jasná páka! I já moc a moc všem děkuji.

Jsme s Lackem opravdu moc rádi a vděční, že patříme právě do toho našeho týmu! Pěkná zásilka věcí, jak organizačních, tak pisatelských (Kamile) ještě od nás poletí do světa.

J
Stále více si uvědomuji, jak moc je důležité propojení celé skupiny a vědomí toho, jaké energie, forma tvorby je opravdu konstruktivní a tvůrčí. Jak jakkoliv fundované podněty a chytré hlavy, nedostihují moudrá srdce...

Těším se na vše a na všechny!

S láskou
Markéta
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist