tvoříme svobodný prostor

HT v Africe 5. - Cesta na sever

21.04.2009 11:13

 Laco

19.4.2009 ráno - přesun na místo konání GC HT

Ben, manžel Anny-Mari, má přítele, který se zabývá výzkumem původu života na zemi. Podle jeho teorie existoval bůh jménem Anunaki, který stvořil první lidi žijící na Zemi. Tito lidé ho uctívali jako Boha (bodejť by ne, když vás ve všem převyšuje) a sloužili mu. Mělo se to udát cca před 200 tisíc lety, a důkazy, které poskytuje, do sebe perfektně zapadají. Jedna teorie tvrdí, že Anunaki přiletěl odněkud z vesmíru a stvořil lidi proto, aby pro něj těžili zlato, které potřeboval na ochranu své domovské planety (zájemci si najdou příslušné zdroje na Internetu). No, a jelikož nejvíce zlata (v potřebné koncentraci) se nachází právě v Africe, tak výzkumy pobíhají právě tady. Z výšky byly vyfoceny zajímavé pravidelné kamenné útvary (některé s rozlohou dnešního Johannesburgu), které byly podle předpokladů povrchovými doly na zlato.

Umíte si asi představit, jak se k jeho výzkumům (a hlavně závěrům z toho vyplývajícím) staví současná věda. Bylo o tom napsaných několik knih - a jednu z nich napsal také tento člověk, za kterým jsme se vydali. V současné době pracuje na výzkumu kamenného kalendáře Adama, který svým vznikem spadá právě do tohoto období. Je trochu podobný Stonehenge a leží v přírodní rezervaci, takže je relativně chráněn před zničením. Rozměry a umístnění kamenů přesně odpovídá světovým stranám, nejvýznačnější kameny určují jarní a zimní slunovrat a všechno je to ještě nakombinováno s pyramidami v Gize a pyramidami ležícími opodál, které ale ještě nebyly odkryty (myšleno, že jsou pokryty vegetací). Provedl nás tedy tímto místem a my se dozvěděli mnoho zajímavého. Samozřejmě, nemůžete se dozvědět zajímavé věci, pokud neotevřete svoji mysl dokořán. Každé náboženství má svoji vlastní verzi o vzniku člověka, tak proč nepočítat i s touto?  

19.4.2009 večer - Krugerův park, na hranicích s Mozambikem

Nemám slov. Viděli jste některý z těch romantických filmů z prostředí Afriky, kde milenci sedí v houpacích sítích před svým bungalovem, držíce v rukou vychlazené víno, slunce zapadá za horizont, všude je cítit vlhký pach džungle a ozývají se zvuky pralesa? Tak v takovém hotelu bydlíme! Kromě toho je tady veškeré zázemí jako sprcha s tekoucí vodou, záchod a klimatizace na každém pokoji, ale i tenisový kurt, bazén a společenské místnosti. S trochou nadsázky se dá říct, že hotel má i vlastní čerpací stanici (takovou tu starou z filmu "Tenkrát na západě") a vlastní myčku aut - což je hadice s kohoutkem a velkou cedulí "car washing". Všude kolem jsou stromy, ve kterých se prohánějí opice – myslím, že se jmenují makakové. Jo a ještě něco - pavouci. Pokud jste si mysleli, že křižák je hnusný pavouk, tak tady jsou tak 100x hnusnější. Ale nebezpečnější jsou prý ti, které nepletou sítě a jsou jenom na zemi. No nic, budu se pořádně dívat pod nohy.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist