tvoříme svobodný prostor

Cvičení Makko-ho

30.09.2008 18:04

Makko-ho je samo o sobě takovou domácí formou Shiatsu.

Toto cvičení vám může ukázat, jak jste na tom s energetickým stavem jednotlivých drah. Pokud vám některý cvik působí problémy nebo velkou bolest, znamená to, že energie v dráze je zablokovaná. V takovém případě věnujte těmto pozicím zvýšenou pozornost. Pravidelným cvičením se za krátký čas meridiány protáhnou a aktivují. Buď se věnujte celému systému a cvičte cviky v daném pořadí, nebo se můžete věnovat těm pozicím, které vám činní největší potíže, jednotlivě. Nejlépe v době, kdy je daný orgán a s ním související dráha aktivní.

U každého cviku je nutné vnitřní soustředění. Je důležité soustředit se na jednotlivé dráhy a procítit účinky každého cviku. Toto uvědomění vám pomůže vnímat lépe sebe i okolí a rozvinout smysly.

Makko-ho se dá provádět i ve dvojicích. Partner vám pomáhá zvětšit rozsah a účinek jednotlivých cviků. Nesmí však v žádném případě použít sílu!!! Partner vám pomáhá přenesením váhy svého těla, citlivým přístupem a vcítěním se do schopností svého partnera. Někteří lidé mají problém s dotekem . Cvičení ve dvojici vám pomůže také zkvalitnit vztah s tím, koho si k sobě vyberete. Dochází při něm k navázání kontaktu. Umožní vám vnímat limity vaše i vašeho partnera.

Blanka Vodvářková

Dále viz článek Cvičení Makko-ho 

Zpět

Diskusní téma: Cvičení Makko-ho

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist