tvoříme svobodný prostor

Core Team

31.12.2007 00:00

Už delší čas v nás zraje idea Core Teamu (jádro týmu), což jsou pro nás lidi, kteří jsou aktivní v HT, chtějí v něm něco dělat a prožívat, mají spoustu nápadů a energie, kteří hledají inspiraci, spolupracovníky a odvahu své sny realizovat.

A takových lidí je Humanity´s Teamu přehršel, proto Vás vyzýváme Vás k připojení se k naší práci. Chceme slyšet, co chcete dělat, prožívat nebo tvořit v HT, co Vám schází k tomu, abyste to dělali, jak vám mohou být nápomocní ostatní nebo my jako Rada HT. O jakém HT sníte? Jaké jsou Vaše záměry? Jak se v něm teď cítíte a jak se cítit chcete? Co se musí stát, aby se vaše přání změnila ve skutečnost? Jaké máte své osobní vize a plány? Chcete třeba změnit zaměstnání a jakou roli by ve vaší nové práci mohlo hrát právě HT?

Každý z nás máme své osobní vize, záměry a nejkrásnější představy, ale ony nemusí být a nejsou izolované, jeden druhého můžeme podpořit, kde jeden končí druhý začne, tím, že své záměry budeme sdílet, můžeme se navzájem inspirovat, rozvíjet své představy a propojovat je, můžeme hledat, v čem si vyhovují a odstraňovat případné rozpory, až třeba dojdeme k tomu, že vlastně všichni svým způsobem pracujeme na nějakém mnohem větším záměru. A tenhle záměr chci s Vaší pomocí objevit. To hledání může být zábavné a radostné a už jen nalezení způsobů, jak udělat společnou tvorbu radostnou pro mě bude obrovskou inspirací.

Už jsme sdíleli spoustu nápadů: chceme mít školu? Chceme mít komunitní centrum? Chceme aktivizovat háťáky? Chceme dělat serie seminářů? Atd. Lze tyhle nápady propojit? Co a jak tam děláme? Jak třeba vypadá naše centrum? Jak probíhá vyučování v naší škole? Chci malovat, sochat, psát, zpívat, tancovat, chci s vámi prožít den v naší škole, chci s Vámi být v našem centru a prožít to, co se tam děje, atd. A nemusíme čekat, až ty budovy budou stát. Co napadá Vás? Jaké jsou Vaše sny?

Vnímám, že prostředky (i finanční) k realizaci našich nejkrásnějších představ jsou připraveny. Peníze jsou energie jako každá jiná, kudy tečou, tudy tvoří, a přitečou ve chvíli, když mají odkud kam týct, když mají důvod přitékat. A v Core Teamu chceme spolu s vámi tvořit právě takový kanál a takové důvody. Ve chvíli, kdy existuje náš společný záměr tvořený podporujícími se individuálními záměry a společný projekt nebo síť vzájemně se podporujících projektů, můžeme požádat „vesmír“ o peníze. Lidsky řečeno: chceme jít za mecenášem a říct mu: „máme takovýto projekt a už teď na něm ve volném čase pracuje deset lidi. Chceme na něm pracovat na 100% a proto chceme Vaše peníze.“

Práci CT chceme věnovat sobotu 18.8. a neděli 19.8.2007, kdy budeme na společné dovolené v Koutech u Ledče nad Sázavou. Vnímám to jako první ohmatání a oťapkání nového pole naší spolupráce, po kterém budou následovat další a další schůzky, tu v užším nebo širším složení, připojuje se k nám stále víc a víc zájemců, kteří přicházejí se svými nápady a aktivitami. V rámci CT pak dále vznikají subtýmy zaměřené na dílčí projekty atd.

Představuju si, že už od září 2007 se rozbíhá realizace našich záměrů, ustavují se týmy, získáváme mecenáše a sponzory a to takovým tempem, že od ledna 2008 můžu v HT pracovat na 100% a se mnou deset z Vás a pak každý měsíc přibývají další a další...

Neal říká, že až 2 nebo 3 procenta lidí budou na společné vlně, dojde ke změně. Teď v Sidonii nás bylo šedesát a ještě se to učíme, ale cítili jste, kolik energie tam bylo? Úžasné. A teď si představuju chvíli, kdy třeba v Kruzích srdce sedí v České republice 200 nebo 300 tisíc lidí v jednu chvíli, to už je taková síla, že hýbe kolem dějin. Jak takovou chvíli stvořit? Jak naučit tolik lidí Kruh srdce? Jak sehnat deset tisíc míst, kde se můžou sejít? Jak domluvit chvíli, kdy si všichni sedneme? Představuju si, že to, co jsme prožili ve Skochovicích nebo v Sidonii najednou prožívají statisíce lidí na všech možných i nemožných místech a možná že to bude taková síla radosti, že se přidají i další...


Kamil Krbálek

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist