tvoříme svobodný prostor

Cesta do Argentiny 8.

26.05.2008 09:23

21.5.2008 - Laco

Tak se dívám na všechny ty fotky, které jsem doposud nafotil, a nevím, odkud začít. Snad tím, že Steve Farell, šéf koordinátorů, měl v tuto dobu narozeniny a tak dostal narozeninový dort, vlastně dva, i s takovýma srandovníma svíčkama, které nejdou zfouknout. Když mu je přinesli, oba dorty byly v plamenech a my jsme museli téměř použít hasící přístroj na jejich uhašení, protože ač všichni foukali jak sběsilí, svíčky hořeli dál. No nic, naštěstí ostatní netušili, že i já s Marky máme tento čas narozeniny, to bychom asi podpálili celou budovu.

Každý den byl nabitý programem. Začínalo se "spirituální aktivitou" a dostalo se i na mě a můj kytarový přednes - no co vám budu říkat, měl jsem famózní úspěch. Ale ještě větší úspěch měla naše prezentace českého HT, vlastně vaše prezentace, protože bez vás bychom něměli co ukazovat! První část bylo povídání a promítání fotek z našich akcí - podbarveno hudbou, kterou používáme na akcích Free Hugs, však víte - Robbie Wiliams, John Lennon a tak. Ve druhé části jsme ukazovali nějaká čísla - kolik nás je, jak si stojíme s financemi a tak. Ostatně, celou prezentaci si můžete ztáhnout ze stránek Yahoogroups pro Radu HT, případně pokud ji Kamil umístí na svoje stránky, tak i tam. Opět jsme potvrdili naše výjimečné postavení v celosvětovém hnutí HT, tím, co děláme a jak to děláme. Vše se točí kolem vlastního prožitku a ten se těžko předává slovy, naštěstí mezi posluchači bylo hodně těch, kteří už na našich akcích byli a celé naše vyprávění prožívali s námi. A ti, kteří ještě nebyli, pocítili touhu to také prožít... Jsme skutečně pro ostatní příkladem.

Ostatní prezentace byly také zajímavé, dozvěděli jsme se, co se jak dělá jinde, co jinde funguje nebo naopak nefunguje. Prezentovaly se také jednotlivé funkční týmy (Task Forces), tedy "úderky" :-) pro jednotlivé oblasti naší činnosti. Třeba takový "IT/Website team" (pod který spadají webové stránky HT a informační technologie jako takové), ten odvedl velký kus práce. Vždyť se jen podívejte na www.humanitysteam.org a určitě mi dáte za pravdu. Postupně tady budou přibývat lokalizované stránky jednotlivých národních týmů a já se už těším na den, kdy i naše stránky budou propojené s ostatníma. Pak se jednou zaregistrujete a budete mít přístup jak k informacím z našich stránek, tak ze všech ostatních. Budete se moct zaregistrovat k odběru novinek v češtině nebo také v angličtině (Newsletter), posílat předpřipravené dopisy našim politikům nebo podepisovat petice a další aktivity. Wow!

 

22.5.2008 - Laco

Tak týden je u konce a my jsme udělali všechno, co jsme chtěli. Ze zasedání Rady vám patronům připravíme obsáhlou zprávu, tak jako minulý rok, kde si budete moct přečíst, co všechno se tady probíralo. Ale samozřejmě ten prožitek, ten se bude těžko předávat. Prožitek společného propojení, když se držíme za ruce a cítíme, že jsme cítěni každým ze skupiny. Prožitek, že všichni procházíme zkouškami, a podporu, když si je v kruhu sdělujeme a nasloucháme jeden druhému. Prožitek bezpečí, že to všechno můžeme spolu sdílet. Prožitek jednoty.

 

23.5.2008 - Laco

Dnes jsme byli na prohlídce Buenos Aires. Abych řekl pravdu - není o co stát. Zajděte si raději do Budapešti. Ale happening na centrálním náměstí stál za to. Nejdřív jsme to rozproudili Jógou smíchu, kde opět zazářil Ejvind, a pak hurá na "Free hugs"! Nejen ženy, ale i muži nám skákali do náručí, vlastně ani nemohli jinak, protože neměli jinak kudy projít :-) Ale ne, tropím si žerty, lidičky tady jsou srdeční a otevření, rádi se objímají a líbají, prostě jižanský národ! Rozdávali jsme letáčky jako o dušu, takže doufáme, že na zítřejší akci Oneness Summit přijde hodně lidí a sál bude vyprodán!

 

Našel jsem velice zajímavý článek o Argentině, vlastně o celé Jižní Americe. To, co se tam píše o Buenos Aires, je čistá pravda, sám bych to lépe nepopsal, takže pokud se chcete dozvědět, jak se dostat z letiště na hotel, kolik je tady žebráků nebo proč mít dlouhé a pevné kalhoty, začtěte se do tohoto článku:

https://www.icestovani.cz/tisk.php?ID=180
 

 

Zpět

Na vzkazy

Datum
Vložil
Titulek

čenglish greetings :)

Milá Markétko a milý Lacko,
právě k vám letí véééélikánský pozdrav ode mne a od Christiana z Anglie!!! :o)
Líbí se mi, jak je ten celý náš svět propojený, ať už jsme každý z nás právě na jiném konci světa :)
Moc na vás vzpomínám a posílám spoustu láskyplných objetí a pusinek *** :)
A Tobě, Markétko, také přeji VŠE NEJLEPŠÍ k dnešním narozeninám !!!
Hodně LÁSKY, ještě více LÁSKY a zase jenom LÁSKY... !!! :o)))

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

TOPlist